Tilbake
Mark Ledingham
Mark Ledingham
Mark Ledingham
Mark Ledingham

Lek og lær med ord og litteratur - Litteraturprogram for 2. trinn

Gjennom litteraturprogrammet blir elevene kjent med god litteratur og får oppleve god fortellerkunst. De blir også bedre kjent med biblioteket nærmest der de bor, får en eksklusiv Leseknapp når de har lest eller hørt ti bøker, og de er med på å lage klassens egen eventyrfortelling i ord og bilder.

Programmet består i følgende:
Infomøte for kontktlærerne på 2. trinn, mandag 31. januar 2022, kl. 13-15 på Tromsø bibliotek, undervisningsrom plan0.

Bli kjent med ditt bibliotek!
I uke 7, 8 og 9,
fra mandag 14. februar. og til og med fredag 4. mars inviteres elevene til bokprat på biblioteket.
Klassene inviteres til det biblioteket som ligger nærmest skolen de går på: Kroken bibliotek, Tromsdalen bibliotek eller biblioteket i byen. Elevene ved distriktsskolene får besøk av bokbussen. Bibliotekets bokpratere tar barna med i litteraturens verden og presenterer et godt utvalg med bøker og lydbøker.
Alle får lånekort og får låne bøker med seg hjem, og et lesekort der man skriver opp det man har lest eller blitt lest for. Leser man ti bøker, får man diplom og en eksklusiv leseknapp når man leverer lesekortet på biblioteket.

Fortell1rstund
I uke11, 12 og 13, fra mandag 14. mars og til og med fredag 1. april, blir det fortellerstund på biblioteket.
En profesjonell forteller inviterer inn i eventyrets rike. Etterpå tar elevene over og lager sammen med fortelleren sitt eget eventyr som de i etterkant lager bilder til. Det hele blir til en flott eventyrbok, et fint tilskudd til skolebibliotekets samling.

Leseknappens dag
Biblioteket i byen inviterer barn og foreldre til Leseknappens dag lørdag 23. april 2022 fra kl. 11.00 - 14.00. Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune

Om kunstner / utøver / gruppe

Fortellere:
Vibeke Trønnes Johannessen
Ragnhild Bekkelund
Gun Nilsen

Publikumskommentarer