Tilbake

Skriv deg forbanna - verksted med Monika Steinholm

Skriv deg forbanna 
Skriveverksted med forskjellige skriveøvelser: 
tekst, bilder, blackout poesi, forbudte ord 

Kort om verkstedet:
På dette halvdagsverkstedet vil jeg snakke om at tekst oppstår og finnes på mange forskjellige steder der vi ikke nødvendigvis tenker at skriving er så viktig (PC-spill, TV-serier, film, teater, musikk).  
Elevene vil oppleve dette i praksis gjennom små skriveøvelser. Istedenfor at elevene skal jobbe med én tekst gjennom dagen, skal vi gå gjennom flere små øvelser for å sette igang kreativiteten og skrivelysten: skriv en historie fra bilder, blackout poesi, skriv en sint tekst (tenk på noe som gjør deg sikkelig forbanna og bruk det for alt det er verdt!), skriv en glad tekst, skriv om en som er så forelska at du også blir det. Beskriv en potet, stubbe, kopp eller stein. 
 
Jeg leser utdrag fra mine egne ungdomsbøker og bruker eksempler derfra til de gitte oppgavene. Jeg tror og håper at dette vil fenge elevene siden de er midt i målgruppa for bøkene. 
 
Målet er at elevene, ved å jobbe på denne måten, skal lære å skape levende tekster. At de skal komme mer i dybden og ikke bare nøkternt fortelle alt som skjer. Når de mestrer dette, kan de bruke det i andre tekster og oppgaver fremover. 

Forarbeid:  
Snakk om hvilket forhold har dere til tekst? Hva er tekst? Hvor finner vi tekst? 

Monika Steinholm 
Debuterte med ungdomsromanen Fuck verden i 2015. Har siden gitt ut to til ungdomsromaner (Nærmere kommer vi ikke og Under snøen) og to barnebøker (Mumiene våkner og Livsfarlig vinter, ANKH). 
 
Hun har hatt en rekke skriveverksted og forfatterbesøk i regi av DKS (Nordland, Troms, Tromsø, Rana, Levanger) og har også deltatt på flere litteraturfestivaler. 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune

Publikumskommentarer