Tilbake

Helan og Halvan - stumfilmkonsert med Arktisk filharmoni (Bestillingstilbud for 8.-10. trinn)

Opplev Helan og Halvans slapstickkomedier Liberty og Big Business med levende filmmusikk.

Rett før de verdenskjente komikerne Oliver Hardy og Stan Laurel, på norsk kjent som Helan og Halvan, produserte sin første «snakkis» med Unaccustomed As We Are i 1929, produserte de to komiske stumfilmer, Liberty og Big Business, som begge også er fra 1929. Begge disse filmene tar slapstick-komedie til det ekstreme, med harmløse og klossete misforståelser som setter i gang ustoppelige kjedereaksjoner som eskalerer til det ekstreme.

Big Business møter vi juletreselgerne Hardy og Laurel som kommer i konflikt med en huseier i løpet av sommeren. Laurel er veldig klossete og det leder til flere misforståelser rundt begrepet «Tit for Tat», som på norsk betyr tilsvarende gjengjeldelse. Dette gjør at bilen til de to businessmennene og det lille huset til den trakasserte huseierens mann blir berørt.


I filmen Liberty opptrer Hardy og Laurel på et stillas 70 meter over bakken, under byggingen av en skyskraper. Med sine utallige stunt, er filmen basert på de spektakulære produksjonene med Buster Keaton og Harold Lloyd, spesielt Safety last fra 1923.

Vises på Kulturhuset fredag 24. september kl. 10:00.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Arktisk filharmoni

Publikumskommentarer