Tilbake

Stomppoesi - bestillingstilbud for 8.-10. trinn

Siden tidenes morgen har trommer og ord vært to elementer som har hørt sammen i mange kulturer. Det være seg ord og rytmer til feiringer, markeringer av sorg, varsling av fare eller rituelle overganger i livet. Disse elementene legger Nasra og Ingvild til grunn for sin konsert og plasserer det inn i vår samtid ved å knytte det verbale rundt slampoesi, rap til det rytmiske rundt beatboxing og “found rythms” (funnet rytmiske instrumenter).​

Tekstene omhandler overgangen fra barn til ung/voksen med tema; identitet, verdighet, tilhørighet, selvfølelse, livsglede/depresjon, seksualitet og integritet. Sammen med rytme og musikk søker utøverne å skape et kreativt, lekent rom for å snakke om fine, viktige, følelsesladde og til dels alvorlige tema. Vi ønsker å vise viktigheten av å prate om ting og befrielsen det kan gi å gjøre det gjennom rap, slampoesi, rytmer og kreativ lek.

Rytmene vil fremføres primært av sammensatte trommer og perkusjonsinstrumenter, der hen prøver å gå vekk fra den tradisjonelle trommesettet, og heller presentere en hjemme/stuevennlig versjon av rytmiske instrumenter. Alt fra blikkbokser til sofaputer, hyller, bord/pult overflater, esker, kopper, matbokser, hyller og kommoder og ellers ting vi omringer oss med i det daglige vil kunne tas i bruk med stor glede for tilhørerne. 

Konsertene spilles på Hovedbiblioteket og på skolene.


Om utøverne

Ingvild Austgulen er slampoet, rapper og sanger bosatt på Kvaløya i Tromsø. Austgulen er blant annet vokalist i bandet Opphav og vokalist og bassist i punk-bandet The Cameltoes. I tillegg opptrer hun med slampoesi under navnet Nuorta. Austgulen har gjennom flere år markert seg med musikk og poesi som setter fokus på samfunn, politikk og menneskers selvutvikling. Hun har spilt konserter over hele landet, tatt del i ulike produksjoner og spilt på blant annet Trænafestivalen, Riddu Riddu og Kråkeslottfestivalen. Austgulen har tidligere gjort turnéer med DKS med Opphav og nylig med en oppsetning om Markens Grøde i regi av DKS Nordland og Hamsunsenteret hvor hun også medvirket som produsent.

Nasra Ali Omar er perkusjonist med lang fartstid i både Tromsø og også som frilanser tilknyttet større nasjonale konsertproduksjoner. Som utøver er hun sjangeroverskridende, og har den senere tid vært aktuell med internasjonale vellykkede stumfilmkonserter. Til daglig er Nasra fast bandmedlem i Electronikakonseptet UGRESS. I tillegg ti dette er hun ofte å finne på opptredener sammen med nasjonale utøvere som for eksempel Bugge Wesseltoft og 9Grader Nord for å nevne noen. Hun har medvirket i utallige forestillinger for barn og unge, både i regi av kulturskoler og også Den Kulturelle Skolesekken, og Nordland Teater, Hålogaland Teater og Musikk i Nordland. Nasra har solid erfaring som utøver for de aller minste, og som utøver er hun leken, og åpen i sin formidlingspraksis - noe som ofte treffer barna. 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Ingvild Austgulen og Nasra Ali Omar

Publikumskommentarer