Tilbake

Samisk skihistorie - Bestillingstilbud for 5.-10. trinn FULLBOOKET!

DKS og Norges arktiske universitetsmuseum inviterer til en lærerik dag ute i snøen - bli med og lær om samisk skihistorie i teori og praksis.


Samisk skihistorie - uteundervisning

Det er ikke tvil om at skikulturen har sterk betydning i Norge. Gjennom flere generasjoner har vi hørt om skisportens historie, alle skiheltene våre og skiekspedisjonene. Vi har hørt om «nordmenn som er født med ski på beina».

En mer ukjent historie er den samiske skihistorien. Hva vet vi om samisk skibruk og hvem var Skridfinnene? Her får du høre historier du muligens aldri har hørt før. Viste du at stavene kunne brukes til så mye mer enn å bare stake seg frem? I dette undervisningsopplegget skal du ikke bare lære om ski, staver og skisko, du får også lære deg noen samiske ord for snø. Hvilke snøord er det og hva ble de brukt til? Vi skal selvfølgelig også bruke skiene i aktivitet, slik at vi holder oss varm. Dette blir en lærerik dag både for lærere og elever, og kanskje vil dere sitte igjen med et nytt syn på vår felles kultur og historie.

Tilbudet foregår ute, på utvalgte oppmøtesteder på Kvaløya, Tromsøya og fastlandet. Meld deg på din skoles nærmeste lokasjon. Tilbudet foregår utendørs, så god bekledning og et varmt sitteunderlag er en god idé. Det vil være mulig å spise lunsj ute i området før/etter dks-tilbudet, mellom kl. 11:00-12:00. Lunsj vil være i skolens regi og ikke en del av DKS-tilbudet.

Elevene må ha med seg skiutstyr!Les over vedlagt infoskriv til lærerne på forhånd.


Dette tilbudet er tverrfaglig og oppfyller flere læreplanmål. Se vedlagt skriv for mer informasjon. Undervisningen er også koronavennlig og et frisk pust i en ellers digital hverdag.


Lærerveiledning

Last ned:
Informasjon til lærer

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Norges arktiske universitetsmuseum

Publikumskommentarer