Tilbake
Foto: Jødisk museum, Trondheim
Foto: Jødisk museum, Trondheim
Foto: Jødisk museum, Trondheim
Foto: Jødisk museum, Trondheim
Foto: Perspektivet museum

Byvandring: jødisk historie og kultur i Tromsø - bestillingstilbud 8.-10. trinn

Ny byvandring som viser en lite kjent del av Tromsøs historie!


Hvordan har den lille jødiske befolkningen preget bybildet i Tromsø? Hvilke spor finner man av jødisk liv i Tromsø i dag? Hva er en snublestein? Kan man trekke paralleller mellom den jødiske minoritetens erfaring og andre minoriteter? 

I Perspektivet Museums store bildesamling finner man kun ett familieportrett av en jødisk familie i Tromsø, samt tre bilder av forretninger drevet av personer med jødisk opphav. Hvorfor er det så lite materiale i samlingen?

I denne byvandringen i sentrum av Tromsø ønsker Perspektivet Museum å sette fokus på jødisk historie, kultur og tradisjoner, som har vært en underkommunisert del av byhistorien. Sentralt i vandringen står en formidler som tar elevene med på en historisk reise og oppdagelsesferd i byen.

Mye av aktiviteten og livet til Tromsø-jødene før andre verdenskrig var sentrert rundt nettopp bykjernen. Det var her de bodde og drev forretninger, og hadde interimsynagoge. Sammen med formidler vil elevene utforske områder og bygninger som til sammen vil danne et bilde av den jødiske historien i deres by.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Perspektivet museum

Publikumskommentarer