Tilbake

TIFF Junior 2020

TIFF's barnefilmfestival TIFF jr. vil vise internasjonal kvalitetsfilm for utvalgte klassetrinn under vår festival i september 2020

TIFF jr. viser nye barnefilmer fra hele verden. Et av målene med TIFF jr. er å øke elevenes mediekunnskap - ved å vise et mangfold av filmer som skiller seg ut fra de mainstream serier og filmer barn ser mest av. Ved å utfordre barna med andre typer filmer, stimuleres barnas evne til å forholde seg kritisk til medieuttrykk.


Nærmere presentasjon med filmstudieark, og oversikt over dato og tilgjegnelige tidspunkt for årets filmer kommer snart.

Påmelding sendes til dks@tromso.kommune.no


ÅRETS TIFF JUNIOR: -FILMER SOM VISES I DKS:


Tottori, sommeren vi var alene (1.-2. trinn):

De to søstrene, Vega (8) og Billlie (4) drar sammen med pappa på fjelltur. En ulykke intreffer; pappa ramler ned i en fjellsprekk og skader seg. Dermed må jentene dra på ferd i ødemarken alene for å forsøke å finne hjelp. På veien møter de små og store utfordringer, ville dyr og noen voksne som ikke klarer å hjelpe dem. Søstrene må ta saken i egne hender, finne sine egne "superkrefter" og forsøke å redde pappa!


Jacob, Mimmi and talking dogs (norske tekster, 3.-4. trinn):

Jacob bor i byen og drømmer om å bli arkitekt slik som hans pappa. Han veldig god fantasi og han bruker dagene på å tegne, og å drømme seg bort. Når pappaen hans må på en lengre jobbreise, må Jacob bo sammen med den sjefete kusinen sin, Mimmi. En høyblokk blir bygget rett ved parken der Mimmi bor, og de to barna bestemmer seg for å stoppe byggingeprosessen. Det viser seg at de skal få god hjelp fra en gjeng med lokale hunder...som kan snakke! 

En vakker håndanimert film, basert på boken av Luize Pastore "Dog Town".


Binti (4.-5. trinn)

12 år gamle Binti er født i Kongo og bor papirløs i Belgia sammen med sin far. Hun er en gladjente som har en drøm: bli kjent vlogger på Youtube. En dag når politiet kommer for å sende de ut av landet snus livet på hodet, de må rømme til landsbygda. Så begynner ting å se lysere ut når hun møter Elias og moren hans. Hun fikser en youtubekanal for Elias sin “redd-opiokaklubb” og kanskje hun også fikser det at faren og Elias sin mor forelsker seg og de blir i Belgia?

En herlig, og kul girl-power film for hele familien. Vinner av Europas beste barnefilm 2019- ECFA kåringen foregikk i Berlin 2020.


En helt alminnelig familie (5.-7. trinn):

Emma (11) har en helt alminnelig familie, spiller fotball, småkrangler med storesøstra og henger med venner. Helt til en dag, da faren hennes forteller at han er transkjønnet. Emmas verden er snudd på hodet – hun ante ikke engang at det gikk an å skifte kjønn. Kan Thomas, som fra nå av heter Agnete, fortsatt være pappa’n hennes?

Et dansk feelgood-drama basert på regissørens egne opplevelser, med sterke skuespillerprestasjoner.


Acasa, My home (5.-7. trinn):

I ett av verdens største urbane naturreservater, med innsjøer og hundrevis av ulike planter og dyrearter, levde ni barn og foreldrene deres i en hytte i ødemarken av Bukarets-deltaet, i 20 år. Når dette området blir omgjort til en nasjonalpark bestemmer myndighetene seg for å jage familien ut. Barna som pleide å bade og fiske i innsjøen blir tvunget til å tilpasse seg et nytt liv i Romanias hovedstad.

Fiskestenger blir erstattet av mobiltelefoner og ettermiddagene tilbringes på skolebanken. Familien kjemper for å opprettholde sin identitet og følelse av frihet  i den moderne tilværelsen.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: TIFF

Publikumskommentarer