Tilbake

Klima i bevegelse

I dette DKS verkstedet vil elevene lage egne animasjonsfilmer om et av de mest brennhete temaene vi står ovenfor i dag, klima.

DKS verkstedet/produksjonen innledes med et foredrag om klima, før elevene setter i gang med å lage sine egne animasjonsfilmer om temaet. Ved hjelp av iPad og stop motion-teknikk får vi tekst og statistikk til å bli levende på skjermen. Vi utforsker hvordan farger, komposisjon og bevegelse kan påvirke det vi vil formidle? Dagen avsluttes med verdenspremiere på de nye filmene.

«Klima i bevegelse» er et samarbeid mellom illustratør og grafisk designer Liv Ragnhild Kjellman og biolog Mikaela Tillman. Liv Ragnhild vil guide elevene gjennom utformingen av animasjonsfilmene og Mikaela vil gi elevene en introduksjon til dagens tema; klima og miljø. Mikaela vil være tilgjengelig hele dagen for å svare på elevenes spørsmål om temaet.

Dagen innledes med et foredrag om utfordringene knyttet til klimakrisen som verden står ovenfor i dag. Vi hører om klimakrisen i media og på sosiale medier hver dag. Gjennom Klima i bevegelse ønsker vi å rydde opp i jungelen av begreper, tall og fakta knyttet til klima og miljø. Hvor mye trenger vi egentlig å kutte i utslippet av klimagasser for å nå to-graders målet, hva vil skje dersom vi ikke når det og hva er egentlig et karbonfotavtrykk? Hva kan vi selv gjøre for å bidra?

I arbeidet med å svare på disse spørsmålene skal elevene lage animasjonsfilmer hvor utformingen av tekst og tall står i fokus. Hvordan kan vi framstille tematikken på en spennende og levende måte? Hvordan påvirker størrelse, kontraster, farger og bevegelse forståelsen av det vi vil formidle?

Teknikken vi bruker kalles stop motion-animasjon. Vi setter sammen enkeltbilder til animasjon ved bruk av iPad og programmet iStopMotion. Det finnes gratis programvare som elevene selv kan bruke på eget nettbrett eller smarttelefon etter verkstedet.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Liv Ragnhild Kjellmann og biolog Mikaela Tillman
  • I samarbeid med:  Liv Ragnhild Kjellmann, Ann Tilman, Den kulturelle skolesekken,  og Kunstskolen, avd. for visuell kunst ved Kulturskolen i Tromsø kommune
  • Idé/opplegg: Liv Ragnhild Kjellman og  Mikaela Tillman

Om kunstner / utøver / gruppe

Liv Ragnhild Kjellman (f. 1981) arbeider som illustratør og grafisk designer i eget firma. Liv Ragnhild er utdannet billedkunstner fra Kunstskolen i Rogaland (2000-2002) og Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten i Haag (2002-2005). Siden endt utdannelse har Liv Ragnhild blant annet jobbet som billedkunstner, filmkonsulent for ungdom på Filmveksthuset Tvibit og som grafisk designer og illustratør i HK Reklamebyrå. Hun har siden 2006 jevnlig holdt film-, animasjon og designkurs for barn og ungdom i inn- og utland.

Biolog: Mikaela Tillman (f.1988) er utdanna marinbiolog fra Universitetet i Tromsø og snart lektor i realfag fra Nord Universitet, og hun arbeider nå som prosjektleder i Framtiden i våre hender Nord og som frilanser for FN-sambandet hvor hun blant annet holder foredrag og leder rollespill.

Publikumskommentarer