Tilbake
Rodrigo V. Lisboa
Rodrigo V. Lisboa
Rodrigo V. Lisboa

PEACETU STREET ART WORKSHOP

DKS verksted med PEACETU vil gi en introduksjon til street art og inkludere studie av metoder og stil. Elevene vil få muligheten til å lære seg sprayteknikk og prøve seg på free hand og/eller sjablong graffiti, og sammen med kunstneren være med å utsmykke en vegg på skolen eller i nærområdet. Street art har de siste årene blitt et verdensomspennende og svært populært kunstnerisk uttrykk. Samtidig er det et nyttig pedagogisk og kunstnerisk verktøy, og PEACETU street art verksted skal vekke ungdoms nysgjerrighet utover det pedagogiske, og gjøre dem i stand til å transformere sin virkelighet med en kunstnerisk bevissthet. Aktiviteten fordrer samarbeid og kreativitet, og skaper et rom for fellesskap over en ny inspirerende opplevelse, der både gutter og jenter blir like engasjerte. Sammen med PEACETU garanteres en eksplosjon av farger!

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Rodrigo Vitorio Lisboa
  • I samarbeid med: Rodrigo V. Lisboa, Kulturskolen i Tromsø kommune, avd. visuell kunst (Kunstskolen) og Den kulturelle skolesekken
  • Idé/opplegg: Rodrigo V. Lisboa

Om kunstner / utøver / gruppe

PEACETU er kunstnernavnet til den brasilianske street artisten Rodrigo Vitorio Lisboa (1977). Han vokste opp i Salvador (Brasils 3. største by) der han tidlig startet å utforske graffitikunsten. Rodrigo har en imponerende fargesans og operer i ulike former inspirert av street art og arbeider med både store vegger, skulpturer og lerreter. Han har lang erfaring som kunstnerisk leder for barn og unge både i Brasil og Norge, hvor han nå bor. Han har en Bachelor i Produktdesign fra Høgskolen i Oslo og Akershus. Skoleårene 2015-18 har vært og er fylt med turner på skoler i blant annet Oppland, Hedmark, Akershus, Østfold, Vestfold, Telemark, Buskerud, Nord-Trøndelag, Møre- og Romsdal, Nordland, Troms, Finnmark og Oslo i tillegg til Barnas verdensdager, Vårt Nabolag, Miniøya, Kulturfest Tøyen og Mela-festivalen i Oslo m.m.

Publikumskommentarer