Tilbake
Espen Terjesen
Espen Terjesen
Espen Terjesen

Et annerledes tegneseriekurs

Mange barn opplever det man kan kalle tegnevegring. De blir overmåte bevisst egne tegneferdigheter og slutter gjerne å tegne for godt. Et annerledes tegneseriekurs søker å ufarliggjøre tegning. Kurset vektlegger forenkling, klarhet og formidling. Når kravet om figurativ realisme faller bort, opplever selv elever uten særlige tegneferdigheter at de er i stand til å «skrive» med tegninger. Veien fra tanke til tegning oppleves som mer umiddelbar og direkte.

 Et annerledes tegneseriekurs ufarliggjør tegning ved å vektlegge det som ligger «bak» tegningene: et helt unikt visuelt språk! Tegneserier handler om mye mer enn «flotte» tegninger! Deltakerne lærer blant annet om tegneseriemediets historie, ikoner og symboler (forenkling), tegneseriefigurer (hvordan lage figurer av enkle og/eller tilfeldige former) og historier (hva man gjør når man sitter fast). Deltakerne får òg prøve «profesjonelt» tegneutstyr. Formålet med kurset er å ufarliggjøre tegning, samt å gjøre skolebarna i stand til å «skrive» historier med (enkle) tegninger. Når kravet om figurativ «realisme» faller bort, opplever selv barn uten særlige tegneferdigheter at de er i stand til å «skrive» med tegninger. Veien fra tanke til tegning oppleves som mer umiddelbar og direkte. Kurset er fem delt: 1) generell innføring (kort historikk; hva som gjør mediet unikt (med enkle tegneøvelser som illustrerer poengene), 2) tegneseriefigurer (hvordan lage enkle figurer av tilfeldige/enkle former (her er formålet å vise at alle kan lage tegneseriefigurer - uavhengig av tegneferdigheter), 3) historier (hva gjør man når man sitter fast med en tegneseriehistorie), 4) hvordan tegner man tegneserier (kort om tegneutstyr, og enkle øvelser med pensel-penner), 5) minitegneserier (elevene lager egne minitegneserier som de kan ta med hjem).

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Espen Terjesen
  • Idé/opplegg: Espen Terjesen

Om kunstner / utøver / gruppe

Espen Terjesen (f. 1979) er utdannet litteraturviter. Han har òg bakgrunn i illustrasjon og grafisk design, samt fem års undervisningserfaring fra Universitetet i Bergen og Damsgård barneskole. Siden 2008 har han jobbet som illustratør og tegneserielærer.

Publikumskommentarer