Tilbake
Solveig Ovanger
Solveig Ovanger
Solveig Ovanger
Solveig Ovanger
Solveig Ovanger

SEI - SAKS - PAPIR

Verkstedene tar utgangspunkt i mine verk "Hemisfære I og II". Elevene vil bli kjent med fiskeskinn som materiale og vil arbeide både individuelt og i fellesskap ut fra en forenklet utgave av det systemet som ligger til grunn for konstruksjonen av verkene og de mange mulighetene som ligger i det. Kunstner viser gjennom PP hvordan hun arbeider med fiskeskinn i sine verk. Elevene vil få en introduksjon til fiskeskinn som materiale, dets egenskaper og kvaliteter. 

Det blir gjennomgang av Fibonacci's tallrekke og det gyldne snitt l er utgangspunkt som er et viktig utgangspunkt når elevene skal konstruere/tegne sitt eget verk med inspirasjon fra kunstverkene "Hemisfære I og II".

Målsetting er å gi elevene innblikk hvordan kunstner arbeider for å komme frem til et kunstnerisk uttrykk, skape bevissthet rundt matematikk i naturen og i kunst som arkitektur, musikk, visuell kunst etc., og bruk av naturen og naturmaterialer.

Elevene skal jobbe individuelt og sammen om et felles prosjekt.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Solveig Ovanger
  • I samarbeid med: Solveig Ovanger, Den kulturelle skolesekken, Kunstskolen, avd. for visuell kunst ved Kulturskolen i Tromsø kommune
  • Idé/opplegg: Solveig Ovanger

Om kunstner / utøver / gruppe

Solveig Ovanger har arbeider med skinn og lær i ca 40 år. I de siste årene har hun tatt i bruk fiskeskinn som materiale. Solveig Ovanger bruker for det meste lokale fiskeslag som torsk og sei som hun bereder ved bruk av enkle og naturvennlige metoder. Hun arbeider 3-dimensjonalt, lar seg inspirere av bevegelser i naturen. Noen ganger benytter hun speil for å skape illusjoner.

Publikumskommentarer