Tromsø kommune
Postadresse: Kultur og idrett,
Besøksadresse: Rådhuset, 9299 Tromsø
Kontaktperson:Nina Mathisen, 90075317, nina.mathisen@tromso.kommune.no, Torbjørn Ingvaldsen, 900 75317 (Kontor Rådhuset), torbjorn.ingvaldsen@tromso.kommune.no (Leder Den Kulturelle Skolesekkene i Tromsø)
Kunstutstilling NNKM og TK - omvisning
Produksjonsliste
Program

Kunstutstilling NNKM og TK - omvisning

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Velkommen til en kombinasjonsomvisning, hvor dere får besøke både Nordnorsk kunstmuseum og Tromsø kunstforening. 

Nordnorsk kunstmuseum vises utstillingen "Skjæringspunkter", med verk av Aslaug Juliussen. 

I snart 40 år har Aslaug M. Juliussen jobbet med materialer. Først og fremst tekstil og tråd, men også skinn, horn, hår, stål, glass og bein. Hun bruker ofte organiske materialer fra sin hverdag, og gjennom skjæring, partering, klipping, sying og liming prøver hun å finne nye måter å forstå materialet hun arbeider med. Juliussen tar alt fra hverandre, sorterer det og setter det sammen til objekter med nye betydninger, perspektiver og sammenhenger. Hun får oss også til å se annerledes på det opprinnelige materialet.

Juliussen kunstverk er vakre og tiltalende, men også ubehagelige. Vi må forholde oss til hva kunstverkene faktisk er laget av. Noe er kjent, men mye er også ukjent og underlig. Ligger det skjønnhet i klover, horn og andre parterte kroppsdeler fra dyr? Juliussens arbeid understreker avstanden vi moderne mennesker har til naturen, kroppen og døden.

Tromsø kunstforening vises utstillingen "Søssa Jørgensen og Geir Tore Holm: Samarbeid 1993-2018". Denne vil være en presentasjon, dokumentasjon og oppsummering av samarbeidsprosjekter og utvalgte verk fra 25 år.

Omvisningen vil her ta ta utgangspunkt i ett av videoverkene i utstillingen der mennesker agerer og oppfører seg som dyr - mer spesifikt hunder. Jørgensen og Holms kunstnerskap forholder seg aktivt til spørsmål om økologi, herunder hvordan mennesker og dyr forholder seg til hverandre, hvordan mennesker holder husdyr og vår sameksistens med andre arter. Verket har også en kunsthistorisk referanse til Kjartan Slettemark og hans puddel karakter/performance kostyme.  Denne omvisningen vil introdusere elevene for hvordan kunst ikke nødvendigvis bare er objekter og gjenstander kunstnere lager, men også kan være sosiale møter som kunstnerne inviterer til, legger til rette for eller opptrer i.Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Nordnorsk kunstmuseum og Tromsø kunstforening

Om kunstner / utøver / gruppe


Medvirkende

  • Nordnorsk kunstmuseum og Tromsø kunstforening
  • Nordnorsk kunstmuseum
  • Tromsø kunstforening

Multimedia og vedlegg

Bilder

Hornpinner
Foto: NNKM - Aslaug Juliussen
Hornkule_Aslaug Juliussen.jpg
Foto: NNKM
Båten Samarbeid, som skal ros til Tromsø fra Gildeskår og ende opp som en del av utstillingen på TK
Foto: Geir Tore Holm og Søssa Jørgensen
Visuell kunst
Trinn: 7 - 7
Praktisk informasjon
Programlengde
2 x ca 40 minutter
Maks publikumsantall
30
Arena / rom
Nordnorsk kunstmuseum (Prostneset) og Tromsø kunstforening (ved Mack)
Arrangører
Arrangert av:
Tromsø kommune
Medvirkende
  • Nordnorsk kunstmuseum
  • Tromsø kunstforening