Tilbake
Jens Styve

Tegneserieverksted med Jens Styve

Vi starter "rett på sak" med å lære å brette ein "minicomic" (dvs eit lite hefte) av eit A4-ark. Dette skal bli ein teikneserie på 8 sider. Elevane får så 20 minutter til å fylle dei 8 sidene med tekst og teikning, ei fortelling som skal inneholde to stikkord (f.eks "hund" og "premie").


Vi tek oss tid til å lese/dele alt som blir produsert, ut frå dette kjem ein del teori om både teikneserievirkemidler og generell fortellarteknikk ("Drama er konflikt").

Etter kvart bretter vi nye hefte og må løyse oppgåva på kortare tid (15 min, 12 min, 5 min...).

På slutten av dagen går eleven heim med "sekken full" av teikneseriehefter, fysiske produkter som han/ho har laga og som inneheld personlege og/eller kreative fortellingar.

Kunstnerisk kjerne er at eleven lærer å meistre teikneseriemediet og samtidig jobbe utan "sperrer", utan sjølvkritikk og tvil/tru på eigne prestasjonar. Det stadig strammare tidspresset løyser opp for kreativitet og intuisjon. Det er ikkje ein teiknekonkurranse, ofte er det dei som reknar seg som "dårlege teiknarar" som lagar dei mest spenstige historiane. Desse får ofte ein "boost" for sjølvtillita når medelevar (og lærarar) les og gjev tilbakemelding.

Læringsmål: å meistre teikneseriemediet og kanskje kunne bruke det seinare både i undervisning og på fritida.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Jens Styve
  • Idé/opplegg: Jens Styve 

Om kunstner / utøver / gruppe

Jens K Styve kommer fra Hjelmås i Nordhordland. Han fikk sin første tegneserie på trykk i Kraftig Kost i 1989. Han var med å starte tegneserieforlaget Jippi i 1997. Styve har jobbet som illustratør og grafisk formgiver i en årrekke og illustrert både magasiner og bøker. I 2007 debuterte han som forfatter med romanen Eg, Ove Kvamme . Han fulgte opp med boka Friedland i 2013. Jens K Styve har også samarbeidet med Øyvind Lauvdahl om tegneseriene Torsken bel Air i 2003 og Kina Town i 2014. Etter 15 år borte fra tegneseriene, kom han tilbake med tegneserieboka JensK Sesong 1 i 2015. I 2016 vant han Dagbladets tegneseriekonkurranse med stripeserien Dunce.

Publikumskommentarer