Tromsø kommune
Postadresse: Kultur og idrett,
Besøksadresse: Rådhuset, 9299 Tromsø
Kontaktperson:Nina Mathisen, 90075317, nina.mathisen@tromso.kommune.no, Torbjørn Ingvaldsen, 900 75317 (Kontor Rådhuset), torbjorn.ingvaldsen@tromso.kommune.no (Leder Den Kulturelle Skolesekkene i Tromsø)
Tegneserieverksted med Jens Styve
Produksjonsliste
Program

Tegneserieverksted med Jens Styve

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Vi starter "rett på sak" med å lære å brette ein "minicomic" (dvs eit lite hefte) av eit A4-ark. Dette skal bli ein teikneserie på 8 sider. Elevane får så 20 minutter til å fylle dei 8 sidene med tekst og teikning, ei fortelling som skal inneholde to stikkord (f.eks "hund" og "premie").


Vi tek oss tid til å lese/dele alt som blir produsert, ut frå dette kjem ein del teori om både teikneserievirkemidler og generell fortellarteknikk ("Drama er konflikt").

Etter kvart bretter vi nye hefte og må løyse oppgåva på kortare tid (15 min, 12 min, 5 min...).

På slutten av dagen går eleven heim med "sekken full" av teikneseriehefter, fysiske produkter som han/ho har laga og som inneheld personlege og/eller kreative fortellingar.

Kunstnerisk kjerne er at eleven lærer å meistre teikneseriemediet og samtidig jobbe utan "sperrer", utan sjølvkritikk og tvil/tru på eigne prestasjonar. Det stadig strammare tidspresset løyser opp for kreativitet og intuisjon. Det er ikkje ein teiknekonkurranse, ofte er det dei som reknar seg som "dårlege teiknarar" som lagar dei mest spenstige historiane. Desse får ofte ein "boost" for sjølvtillita når medelevar (og lærarar) les og gjev tilbakemelding.

Læringsmål: å meistre teikneseriemediet og kanskje kunne bruke det seinare både i undervisning og på fritida.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Jens Styve
  • Idé/opplegg: Jens Styve 

Om kunstner / utøver / gruppe

Jens K Styve kommer fra Hjelmås i Nordhordland. Han fikk sin første tegneserie på trykk i Kraftig Kost i 1989. Han var med å starte tegneserieforlaget Jippi i 1997. Styve har jobbet som illustratør og grafisk formgiver i en årrekke og illustrert både magasiner og bøker. I 2007 debuterte han som forfatter med romanen Eg, Ove Kvamme . Han fulgte opp med boka Friedland i 2013. Jens K Styve har også samarbeidet med Øyvind Lauvdahl om tegneseriene Torsken bel Air i 2003 og Kina Town i 2014. Etter 15 år borte fra tegneseriene, kom han tilbake med tegneserieboka JensK Sesong 1 i 2015. I 2016 vant han Dagbladets tegneseriekonkurranse med stripeserien Dunce.


Medvirkende

  • Jens Styve
  • Jens Styve

Multimedia og vedlegg

Bilder

Dunce.jpg
Foto: Jens Styve
Jens Styve.png
Visuell kunst, Litteratur / Forfatterbesøk
Trinn: 5 - 7
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
DKS Tromsø 
Nina Mathisen
Torbjørn Ingvaldsen 
Epost: dks@tromso.kommune.no
​​​​​​​Tel: 900 75317
Programlengde
2-5 timer
Maks publikumsantall
30
Arena / rom
Klasserom
Arrangører
Arrangert av:
Tromsø kommune
Medvirkende
  • Jens Styve