Tilbake
Christine Cynn
Christine Cynn
Lèonie Hampton
Ambica P3
Ambica P3

"Fra ydmyk murstein til Babels tårn og den kinesiske mur"

I forbindelse med utstillingen «Potential Architecture» på Tromsø kunstforening holder Valentin Manz DKS verksted.

DKS verkstedet starter med en omvisning i utstillingen. Kunstner og elever vil samtale rundt tematikken som er i utstillingen. Tanker, ideer og inspirasjon tar de med seg inn i den praktiske verkstedsdelen.

Verkstedet vil finne sted i kunstforeningens lokaler og utenfor bygget. Ideen er å bygge en felles konstruksjon som kan være et hus, en labyrint, en vegg. Mulighetene er mange.

Elevene skal med utgangspunkt i utstillingen produsere murstein av leire som er blandet med strå. Dette presses sammen i en form slik at alle byggesteinene har likt utgangspunkt for videre bygging. Det blir en slags Lego opplevelse.

Murstein er et materiale som er brukt i bygging av de enkleste hus til storslått arkitektur. I India er mursteinsproduksjon et hardt manuelt arbeid som ofte utføres av de fattigste av de fattige og barn. Dette vil nok bli en del av samtalene mens arbeidet med en felles konstruksjon pågår.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Valentin Manz
  • I samarbeid med: Valentin Manz, Tromsø kunstforening, Kulturskolen i Tromsø kommune, avd. for visuell kunst (Kunstskolen) og Den kulturelle skolesekken i Tromsø kommune,
  • Idé/opplegg: Valentin Manz

Om kunstner / utøver / gruppe

Valentin Manz vokste opp i et keramikkverksted i Bayern, Sør-Tyskland. Han har utdannelse som billedkunstner og scenograf fra Central St. Martin’s College of Art, Slade School of Fine Art. Han har også utdannelse som kunstterapeut fra Goldsmith College i London. Valentin Manz arbeider gjerne frem sine kunstprosjekter med utgangspunkt i et spesielt sted, lokale materialer og historier. Valentin er deleier av Ice-9, et nytt selskap basert i Tromsø, som fokuserer på tverrfaglig transmedia (visuell kunst og digital online kunst), deltakende kreative prosesser, kreative dokumentarer, eksperimentell fiksjon og kunst.

Publikumskommentarer