Tilbake
Illustrasjonsbilde

Tromsungdom leser - Bokprat

Tromsungdom leser er et tredelt tilbud som består av et forfattermøte, en bokprat for elever og et faglig seminar for lærere og skolebibliotekarer.

Forfattermøtene arrangeres av Den kulturelle skolesekken og i år er det Adel Khan Farooq og Ellen Hofsø som står på menyen. Skolene kan selv velge hvilken av disse to produksjonene de ønsker å knytte opp mot Tromsungdom leser. Se nærmere presentasjon av produksjonene i katalogen og på DKS sin hjemmeside.

Bokpraten arrangeres av Troms fylkesbibliotek og holdes av erfarne litteraturformidlere som presenterer norsk og utenlandsk samtidslitteratur tilpasset de ulike studieretningene. Bokpresentasjonene kan knyttes til skolenes egne lesestimuleringstiltak og brukes som introduksjon til fordypnings-oppgaver.

Seminaret for lærer og skolebibliotekarer inneholder en presentasjon av bokpraten i tillegg til et forfattermøte og et formidlingsforedrag. Seminaret avholdes vanligvis i uke 4.

I skolenes påmelding til Tromsungdom leser inngår både bokprat, forfatterbesøk og litteraturseminar. Husk å melde hvilken forfatter dere ønsker.

Aktuell informasjon finnes på kulturitroms.no og på bibliotek.tromsfylke.no under fanen Formidling.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Troms fylkeskommune
  • Idé/opplegg: Troms fylkesbibliotek

Om kunstner / utøver / gruppe

Formidler fra Troms fylkesbibliotek

Publikumskommentarer