Tilbake

Ikke akkurat lykke - (bestillingstilbud 4. - 7. trinn)

Forfattermøte med fokus på leseglede og klassemiljø

Lykke er klassens klovn. Hun er den som alltid kommer med morsomme kommentaer, problemet er bare at disse kommentarene handler om henne selv. Det er nemlig mye mindre vondt når hun styrer dem, enn når de kommer fra de andre i klassen. Heldigvis har hun bestevenninna Liv, men hva skjer når Liv mener at de kanskje burde prøve å bli litt kulere og Lykke bare vil være seg selv, akkurat som hun er?

Selv om Lykke føler seg ubrukelig til mye, er det et par ting hun kan: Hun kan spille tuba, og det viser seg at hun er ganske bra på å skrive sinte dikt. 

I løpet av forestilingen vil forfatteren veksle mellom høytlesning fra boka Ikke akkurat Lykke (2020, Vigmostad & Bjørke) og samtale med elevene om klassemiljø, om hvordan det kan være å føle seg utenfor og hva man kan gjøre for at alle skal føle seg som en del av klassen.

Timen avsluttes med at alle skriver sitt eget "sinnadikt". 

Målet med opplegget er at ungene skal få både økt leselyst og skrivelyst. De skal også kunne reflektere over hvordan det føles å være utenfor og hva man kan gjøre for at alle skal ha det fint i klassen. 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Monika Steinholm

Om kunstner / utøver / gruppe

Publikumskommentarer