Tilbake

Stumfilmdager i Tromsø 2022 - visninger for DKS

VELKOMMEN TIL STUMFILMDAGER 2022

Se Buster Keaton i komedien SHERLOCK JR. med live musikk av stumfilmpianist John Sweeney!

Det er en glede å kunne invitere 5.trinn i Tromsø til en magisk filmkonsert på Verdensteatret.

I SHERLOCK JR. (1924) spiller Buster Keaton en enkel og stillferdig kinomaskinist. Han viser film for folket, og rydder opp etter hver forestilling. Jobben er grei, men litt kjedelig. Hans største ønske er å bli privatdetektiv, og han leser flittig bøker i arbeidstiden for å lære seg opp. Maskinisten forelsker seg i en jente, men møter motstand fra en rivaliserende frier, som bruker skitne triks for å sette vår helt i vanry hos jentas far. I det virkelige liv går det meste ham imot, men i sine drømmer er han Sherlock, Jr., en stilig og elegant privatdetektiv, som selv hører hjemme på det store kinolerretet.


OM MUSIKKEN:

Den britiske pianisten John Sweeney har siden 1990 gjort seg bemerket med sin kraftfulle og stemningsskapende musikk til stumfilmer. Han er fast pianist ved The National Film Archive i London, og har reist verden rundt som stumfilmpianist.  I 2019 besøkte Sweeney Stumfilmdagene for første gang og bidro på programmet til festivalens yngste publikummere. I 2022 skal han på ny få sette sitt preg på festivalen denne gangen blant annet ved formidling og akkompagnering i tilknytning til skolevisningenen av SHERLOCK JR.


Forestillingen varer i ca 1 time.


Visste du at:  

At stumfilm er film uten lyd, men visningene var alltid fylt med stemningssettende levende.

Handlingen i stumfilm er ofte lett å forstå. Spillestilen er overtydelig og derfor mer umiddelbar og tilgjengelig for barn enn voksne.  

Stumfilm er en del av vår historiske filmarv 

Verdensteatret et bygg som ble ferdig i 1916, av samme arkitekt som tegnet Kongsbakken videregående skole, Stadskonduktør Peter A. Amundsen.  

Verdensteatret kino ble opprinnelig bygget som stumfilmkino, og hadde før en orkestergrav 

Barna får mulighet til å oppleve hvordan det var å se film i gamledager.  

​​​​​​​

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Tromsø internasjonale filmfestival
  • I samarbeid med: Tromsø internasjonale filmfestival

Publikumskommentarer