Tilbake
Foto: NIE teater
Foto: NIE teater
Foto: NIE teater

The Girl with the Ugly Face (Bestillingstilbud for 1.-3. trinn) (NIE teater)

Lisa har lett for å bli sint. Når hun blir sint, så blir hun veldig sint. Hun har aldri slått noen, eller kastet stein på noen.
Men når hun blir sint så sier hun slemme ting.

En dag sier hun så mange slemme ting, at alle de andre på skolen roper «Buuu, du er stygg i fjeset». Lisa går hjem og tenker at ingen forstår henne. Ikke de andre barna, ikke lærerne og heller ikke foreldrene.

Dette er en forestilling om språk og sinne, men også en forestilling om vennskap, og om hvordan det er mulig å gjøre ting godt igjen når alt føles vondt.

Forestillingen handler om språk: hvordan språk forandrer vår oppfatning av verden rundt oss, hvordan verden rundt oss forandrer språk, og hvordan språk forandrer vår oppfatning av andre mennesker. Dev handler også om å være seks år gammel og passe inn (eller ikke!), uansett hvor du er og hvilket språk du snakker.

The Girl with The Ugly Face er basert på samtaler og workshops med barn, om følelsene sinne, ensomhet og skyld. Følelsen av å være inkludert, og å ikke være inkludert har vært viktige i prosessen. Ensemblet har samarbeidet med barn i alderen 6-9 år i utviklingen av forestillingen.

Sagt om forestillingen:

«... Dette er et fantastisk stykke teater for det unge publikummet...»
- Internasjonal delegat, Showbox Fringe 2019

«... Handlingen var veldig gjenkjennelig for barna. De ser seg selv fullt og helt i historien, og de var med utøverne fra start til slutt...»
- Publikumstilbakemelding

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: NIE teater

Om kunstner / utøver / gruppe

New International Encounter (NIE) er et internasjonalt kompani med base i Norge og Storbrittannia. NIE lager prisvinnende teaterforestillinger og prosjekter gjennom en kombinasjon av fysisk teater, live musikk, fortelling og flerspråklighet.

Publikumskommentarer