Tilbake
Illustrasjon: Santihoff

Den rare tida (Tromsø byteater)

En forestilling om hvordan en pandemi påvirker oss og livene vi lever, sett gjennom barnas øyne.

Det er rart å ikke kunne være sammen som før eller reise dit man vil. Det var rart at alle måtte være hjemme fra  skolen i mange uker. Det er rart at det finnes et bittelite virus som gjør at hele verden må gjøre ting annerledes enn vi gjorde før. Gjennom intervjuer med barn i målgruppa lager Tromsø Byteater en forestilling om denne annerledes tida. Hvordan har vi det, hvordan gjør vi det beste av situasjonen og hvordan blir fremtiden? Dette er spørsmål vi og barna forsøker å finne svar på i forestillingen.


Bakgrunn

Den rare tida er en teaterforestilling basert på dokumentarisk materiale om hvordan barn nord i Norge lever i og opplever verden under en pandemi.

2020 ble et annerledes år hvor vi alle på en eller annen måte har blitt, og fortsatt er, berørt av korona. Hvordan har denne tida vært for barn og unge i Nord-Norge? Hvordan har de det nå, og hva tenker de om fremtida?

Basert på spørreundersøkelser og intervjuer av barn i 1. – 4. klasse belyser forestillingen disse spørsmålene. En referansegruppe av barn bidrar aktivt i prosessen frem mot forestilling med synspunkter og innspill. De samme barna deltar også i forestillingen som stemmer og medspillere via video- og lydopptak.

Den rare tida er en blanding av dokumentar og fiksjon, og skapes i brytningspunktet mellom teater , videokunst og musikk.


De som lager forestillingen er

Anethe Alfsvåg – manus og regi

Cecilie Lundsholt - dramaturg

Benjamin Mørk – musikk

Ingvill Fossheim – scenografi

Stian Andreassen – video og animasjon

Alexander Martinsen – skuespiller

Stine Anette Figenschau Hemmingsen - skuespiller

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Tromsø byteater

Publikumskommentarer