Tilbake

TIFF UNG 2021 - FAT FRONT (M/ FILMBAD)

FAT FRONT - FILMEN

Fire unge, skandinaviske kvinner kjemper mot en fettfobisk verden og lærer seg å elske kroppene sine. Mens de bygger opp selvtilliten, deler de historier om oppveksten som fete kvinner og hvordan de har slitt med å rive ned normative stereotypier.

Marte, Pauline, Helene og Wilde er fire kvinner som er del av en kroppspositivistisk bevegelse i Skandinavia. De trosser regler og et mannsdominert samfunn, og bruker sosiale medier til å bygge fellesskap og selvtillit for å få et bedre selvbilde. Mens hver av dem gjennomgår ulike personlige utfordringer finner de trygghet i et virtuelt nettverk av støtte, med sosiale medier som den viktigste allierte i kampen mot fettfobi. Kvinnene lanserer blant annet et bruktmarked for plus-size-klær og organiserer demonstrasjoner for en mer inkluderende moteindustri. Dokumentaren skildrer deres liv og rutiner, både indivuelt og samlet, og avslører vanskelighetene med å leve i et samfunn som ser på kroppene deres som "feil".

Kvinnene bestemmer seg for å være frie og lykkelige. Med en lystig og positiv historie, viser Fat Front transformasjonsprosessen og den personlige frigjøringen, uten å overse lidelsen kvinnene har vært gjennom.

REGISSØR

Louise Unmack Kjeldsen (f. 1964) og Louise Detlefsen (f. 1971) er danske filmskapere. De har samarbeidet på ulike dokumentarprosjekter, som Sådan er kvinder, Et forbandet år og Forsøget.


FILMBAD MED GJESTER

Etter filmen avslutter vi med et DKS-filmbad gjort av 12 elever fra 9. trinn ved Kvaløysletta skole. Vi får besøk av gjester fra filmproduksjonen, som vil diskutere filmen med oss.

To av jentene som er med i filmen kommer: Wilde Siem og Marthe Nyman. Det er også mulig vi får med en eller begge regissører - enten på scene eller digitalt. 

Filmbadet tar 30 minutter.


På grunn av gjeldende smittevernregler er det sterke begrensninger på antall plasser. Det er i første omgang derfor kun mulig å melde seg på én film per klasse. 

Lærerveiledning

Last ned:
Filmstudieark til Fat Front

Inkludert læreplanmål

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: TIFF

Om kunstner / utøver / gruppe

Filmbad i etterkant av filmvisningen ledes av elever fra 9. trinn ved Kvaløysletta skole

Publikumskommentarer