Tilbake
Foto: Sophie Koehler

TIFF UNG 2021 - LIFE WITHOUT SARA AMAT (NY DATO: UKE 5)

Sommersola varmer den spanske landsbygda, men mørket senker seg fort når 14 år gamle Sara forsvinner sporløst. Særlig ett år yngre Pep tar forsvinningen tungt, men når han vender tilbake til rommet sitt venter en stor overraskelse.

Life Without Sara Amat er et romantisk sommereventyr om hvor vanskelig ung kjærlighet kan være. Pep er en bygutt på sommerferie hos bestemoren sin, helt uforberedt på hva en landsbyjente som Sara kan gjøre med en kropp på randen av puberteten. Mens resten av landsbyen fortsatt undrer over Saras forsvinning, vokser Peps hemmelighet seg større og større. Han oppdager fort at kjærlighet får en til å gjøre hva som helst, inkludert å snike seg inn i andres hjem eller lyve til politiet...

Regissør Laura Jou har jobbet som instruktør av barneskuespillere, noe som kommer tydelig fram i den unge duoen i hovedrollene, som leverer både sjarm og karisma. Filmen fyller ellers lerretet med en døsig sommerstemning og gyllent lys, men også med humor og gjenkjennelse. Den første store kjærligheten fanges på utmerket vis, og gjør Life Without Sara Amat til en liten, men elskverdig juvel på årets festivalprogram.

REGISSØR

Laura Jou (f. 1969) er en spansk skuespillerinstruktør og regissør fra Barcelona. Hun begynte selv som skuespiller, før hun begynte å jobbe som skuespillerinstruktør for barn i filmer som The Impossible (2012) og A Monster Calls (2016). Life without Sara Amat er henne første spillefilm som regissør.


På grunn av gjeldende smittevernregler er det sterke begrensninger på antall plasser. Det er i første omgang derfor kun mulig å melde seg på én film per klasse. 

Lærerveiledning

Last ned:
Filmstudieark - Life without Sara Amat

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: TIFF

Publikumskommentarer