Tilbake
Madam Pysj

Star Wårs (med Å) - AVLYST (Madam Pysj)

Når Madam Pysj leker, er det ikke alltid like enkelt – eller viktig – å holde seg til den originale historien; det viktigste er å ha det moro. Og noen ganger kan det bli like bra, eller til og med bedre, om vi blander historiene litt! For hvordan var det nå igjen; minner ikke Star Wars veldig om våre egne, mer tradisjonelle eventyr, med riddere, prinsesser, og skumle slemminger som må overvinnes?

På 40 minutter serverer skuespillerne – godt hjulpet av barna selv - en forestilling full av latter og gisp – og masse musikk - som tar barna med til en velkjent galakse, ikke så langt borte, og det hele passer like godt for alle, enten de elsker historien Star Wars, eller aldri har hørt den før.

I Star Wårs utspiller handlingen seg bare noen centimeter fra føttene til publikum, og som oftest ender de også opp med å bli en del av den, enten de må holde utkikk etter en kenguru for den slemme siden eller når de får et innfall og rekker opp hånden for å si at vi burde ha med Chicken McNuggets i forestillingen. Vår egenutviklede form befinner seg et sted mellom det tradisjonelle og det improvisatoriske og åpner for og tar interaksjon med publikum på alvor og har blitt en av gruppens store styrker. Dette er en leken form for teater som stimulerer barn og unge til deltagelse og til å oppleve, skape, forløse og forvalte sine egne kreative evner.

Madam Pysj tar med Star Wårs (med Å) tak i viktige tema som kjønnsroller og identitet, samt virkemidler som improvisasjon, spilleglede og fantasi for å bryte opp og skape et teatralt univers der alt kan skje, der og da.

Forestillingen er en del av fordypning i scenekunst, som tilbys elever på 4. trinnet (og mellomtrinnet for distriktsskoler). Elevene fordeles mellom to ulike forestillinger. Se turnéplan for å finne dato og tidspunkt for din skole.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Madam Pysj

Om kunstner / utøver / gruppe

Kompaniet er et hybridteater hvor medlemmenes utdanning og fagkunnskaper strekker seg på tvers av de estetiske feltene innenfor kulturen, og er med dette nærmest et kunstnerkollektiv å regne i sin tilnærming til produksjon av scenekunst.

Det er ekstremsport når Madam Pysj gyver løs på den kjente historien de fleste kjenner til, men ikke kommer til å kjenne igjen. Kompaniets konsept går ut på å ta det kjente og kjære og demontere det til kun tanken om hvor det hele startet som står igjen.

Publikumskommentarer