Tilbake

TIFF UNG 2021 - ROCKS (NY DATO: UKE 5)

Rocks er energisk, høylytt og livlig. Hun er en naturlig leder i jentegjengen, men er fortsatt ikke helt voksen. Som 15-åring er det greit å ta vare på lillebroren av og til, men ikke på ubestemt tid. Hva så når moren deres plutselig drar fra dem?

Olushola, eller Rocks som hun kalles, er en 15 år gammel britisk jente som vokser opp i øst-London med et talent som makeup-artist. Rocks bor sammen med sin yngre bror Emmanuel, og en mor som er svært deprimert. En dag hun kommer hjem fra skolen oppdager hun at moren deres har forlatt henne og lillebroren. Alt moren har etterlatt seg er en konvolutt med penger til mat og et notat om at hun trenger litt tid for seg selv. Søskenene har knapt nok penger for mat i en uke, men Rocks er fast bestemt på at hun skal forsørge seg selv og Emmanuel. Men, etterhvert som dagene går øker presset på Rocks, og situasjonen får henne til å stenge ute sine nærmeste, samtidig som hun jobber for å unngå å bli tatt av andre autoriteter. 

Rocks er en hjerteskjærende og innsiktsfull bristisk coming-of-age film, om tenåringsjenter som former sin identitet i en verden som er svært vanskelig og realistisk beskrevet, men samtidig optimistisk.

REGISSØR

Sarah Gavron (f. 1970) er en britisk regissør. Hun har en mastergrad i film fra Edinburgh College of Art og jobbet med dokumentarer i BBC i tre år. Debutfilmen hennes var basert på romanen Brick Lane, mens andrefilmen var Suffragette med Carey Mulligan og Helena Bonham Carter.


På grunn av gjeldende smittevernregler er det sterke begrensninger på antall plasser. Det er i første omgang derfor kun mulig å melde seg på én film per klasse. 


Lærerveiledning

Last ned:
Filmstudieark - Rocks

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune

Publikumskommentarer