Tilbake
Foto: Jørn Hagen Glasskunstner Kari Mølstads verk "Krystall (blå)" har allerede fått plass i Årsutstillingen 2020
Foto: Randi Grov Berger/ Entrée
Rosa Barba, "Outwardly from the Earth's Centre" Foto: Tromsø kunstforening
Javier Barrios, "Area G-3 / Quadrant Alpha A" Foto: Tromsø kunstforening

Årsutstillingen 2020 og Flagg Tromsø 2015-2020 (AVLYST PÅ GRUNN AV PÅGÅENDE SMITTESITUASJON I TROMSØ)

KOMBINASJONSBESØK I UTSTILLINGENE HOS NORDNORSK KUNSTMUSEUM OG TROMSØ KUNSTFORENING

Som en del av fordypningen i visuell kunst som elever på 7. trinnet får, inngår besøk med omvisning i en kunstutstilling. I år kombinerer vi besøk i Årsutstillingen 2020 som Nordnorsk kunstmuseum er vertsskap for, med utstillingen Flagg Tromsø 2015-2020 hos Tromsø kunstforening. 

Se turnéplan for dato og tidspunkt for din skole, og send oss en bekreftelse på oppmøte.


ÅRSUTSTILLINGEN 2020:

Norske Kunsthåndverkeres Årsutstilling er den største årlige mønstringen av norsk samtidskunsthåndverk. Årsutstillingen har åpen innsendingsrett og juryeres av NKs nasjonale jury, med mål om å ta pulsen på dagens materialbaserte kunst.

Den første utgaven av Årsutstillingen ble produsert i 1975, samme år som organisasjonen Norske Kunsthåndverkere (NK) ble stiftet. Slik fikk utstillingen en helt sentral plass i det kommende kunstnerstyrte formidlingsarbeidet. Det var her man skulle vise det nye norske kunsthåndverket fra år til år, med fokus på bredde, kvalitet og eksperimentering innen faget.

Det første tiåret ble den vist ved ulike regionale museer og gallerier. Det neste tiåret ble den sentralisert til Kunstindustrimuseet i Oslo, før den ambulerte en periode mellom kunstindustrimuseene i Oslo, Bergen og Trondheim. Nå vises utstillingen ved landets store museer over hele landet, med mål om å tilby publikum et kontinuerlig bilde av utviklingen i feltet samtidig som at produksjonen møter ulike profesjonelle fagmiljøer i Norge.

Norske Kunsthåndverkere samarbeider i år med Nordnorsk Kunstmuseum i Tromsø om produksjon av Årsutstillingen, som gjester Nord-Norge for første gang siden 1981!


FLAGG TROMSØ 2015 - 2020:

Prosjektet 'Flagg Tromsø 2015 - 2020' tematiserer statsborgerskap og stiller spørsmål om identitet og nasjonalitet. Flagg er sterke symboler på makt som blir brukt i både krigføring og feiring, med mange ritualer knyttet til seg. Den symbolske verdien i å reise eller brenne flagg er nærmest universell. Bruken av farger og symboler i flagg har en lang og kompleks historie, som er studert i feltet vexillologi. Kunstnerne som er involvert i dette prosjektet tar stilling til disse problemstillingene når de utforsker flagg som medium, parallelt med at de inkluderer temaer fra sine individuelle praksiser.

Siden 2015 har flaggstanga i Muséparken utenfor Tromsø Kunstforening hver måned vist et nytt flagg av en ny kunstner. Dette prosjektet avsluttes i 2020 med en utstilling som viser alle de 70 flaggene av 77 kunstnere. Prosjektet er kuratert av Randi Grov Berger.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Nordnorsk kunstmuseum og Tromsø kunstforening

Publikumskommentarer