Tilbake
Foto: Nordnorsk kunstmuseum
Foto: Nordnorsk kunstmuseum
Foto: Nordnorsk kunstmuseum
Foto: Nordnorsk kunstmuseum
Foto: Nordnorsk kunstmuseum

Oppleve: kunsthåndverk

Med fokus på kunsthåndverk

Kunsthåndverk ble lenge sett på som harmløst og passivt, forbundet med kvinnearbeid, hjemmearbeid, hverdag, urfolk, minoriteter og amatører. Men slike stereotypier må utfordres og revurderes. Kunsthåndverk kan også være et verktøy for kritikk, protest og motstand.

Materialer, tradisjon, kunnskap og innovasjon er kjernen i kunsthåndverk. Arbeidsmetodene har endret seg med ny teknologi, men vi vender alltid tilbake til det håndfaste. Kanskje er det nettopp dette som gjør kunsthåndverk særlig relevant i dag? Kan kreative tradisjoner og praksiser, som har vært ekskludert fra kunsthistorien, være motvekten vi trenger til klimakrise, masseproduksjon, konsumerisme og evig økonomisk vekst

Denne utstillingen av kunsthåndverk og duodji er hovedsakelig basert på Nordnorsk Kunstmuseums samling, med et spesielt fokus på nordlige og samiske kunstnere. To kunstnere er spesielt invitert til å delta: Marit Landsend med sitt verk De uskyldige, og Silje Figenschou Thoresen med sin installasjon Stående/hengende verk. De to jobber med natur, miljø og natur på ulike men svært spennende måter.

Elevene starter med en omvisning i utstillingen, for så å få mulighet til selv å skape eller eksperimentere kreativt i det nye skaperverkstedet​​​​​​​ til Nordnorsk kunstmuseum.

Utstillingsbesøk er en del av det faste dks- tilbudet i visuell kunst til 7. trinnet. Turnéplanen viser en oversikt over hvilke skoler som er satt opp til å besøke Oppleve: kunsthåndverk. Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Nordnorsk kunstmuseum

Publikumskommentarer