Tilbake

Street Art

Dette er et kurs som vil gi elevene et innblikk i street art. Kurset varer en dag og elevene vil få en bildepresentasjon med historikk rundt fenomenet graffiti og utviklingen til street art. De vil se at street art er en akseptert kunstform og de vil lære teknikker for å kunne utføre sitt eget verk.

Kurset begynner med en introduksjon til streetart med fokus på historikk og teknikk. Deretter vil elevene få i oppgave å lage hver sin sjablong med forbokstaven i navnet sitt, vi går sammen ut og ser på hverandre spraye. Dette for at elevene skal få litt kjennskaptil teknikk og se hvor utfordringene ligger, samt at det er en god måte for meg å lære navnene deres. Etter dette vil de få litt tid til å skisse, tenke og hente inspirasjon på nett, her vil jeg også motivere elevene til å huske bildene jeg viste, at det kan være politiske budskap eler refleksjoner av populærkultur. Når de har valgt motiv lager vi til en sjablong. Når eleven begynner å bli ferdig går vi sammen ut hvor jeg viser litt flere tips og triks for å lage bakgrunn og hvordan man best legger på en sjablong og utfører verket. Underveis i hele kurset diskuterer vi motiver, farger, komposisjon og prosess. Selve prosessen kan minne om grafiske trykk og elevene må tenke på en annen måte enn de er vant til.

Her er noen linker til spennende street art kunstnere som du kan sjekke ut før verkstedet J

http://www.banksy.co.uk

http://www.pobel.no

http://dolk.no/

Kanskje du vet om noen andre street art kunstnere?

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Andre Enger Aas
  • I samarbeid med: Andre Enger Aas, Den kulturelle skolesekken, Kunstskolen, avd. for visuell kunst ved Kulturskolen i Tromsø kommune
  • Idé/opplegg: Àndre Enger Aas

Om kunstner / utøver / gruppe

André Enger Aas er født i 1987, Tønsberg. Ferdig med Master ved Kunstakademiet i Tromsø desember 2015. Har sprayet graffiti og drevet med street art siden 2001. Jobber til daglig som kunstner og har studio ved Kysten, fylkeskultursenter.

Publikumskommentarer