Tilbake
Mark Ledingham
Martin Stenmark

Skriv og tegn en drøm

Kreativt verksted om å lage tegneserie av sine drømmer. Forfatteren Monika Steinholm er god til å fortelle hvordan man skriver en god tekst og tegneren Anneli Furmark er ekspert på beskrivelse av tekst i bilder.

Norsk forfatter - svensk bildekunstner
Monika Steinholms ungdomsromanen Nærmere kommer vi ikke (2016) inspirerte Anneli Furmark til å lage en tegneserieadapsjon av. Kunstnerne viser  bilder fra tegneserien på storskjerm og elevne får et tverrfaglig møte med litteratur og visuell kunst.
Monika forteller om konflikter i litteraturen, og hvordan man kan bruke dem til å lage spenning i teksten. Anneli forteller om tegneserieformatet der dramartugien vises gjennom illuatstrasjoner eller tekst. Hvordan  balanserer man og hva er viktig å ha med for å fortelle historien.

Fortell og tegn en drøm
Elevene jobber sammen i par og forteller hverandre om en drøm. Etterpå skal de lage en tegneserieside der de tegner hverandres drøm. Hver tegneserieside blir et samarbeid mellom den som har hatt drømmen og den som tegner den. Kanskje det er enklere å tegne andres drømmer? Og hva med den visuelle og litterære skapergleden?
Vi ønsker at elevene ser at samspillet mellom tekst og illustrasjoner kan skape nye, vakre og kanskje uventede konstellasjoner.

Om kunstnerne
​​​​​​Anneli Furmark (1962) er født og oppvokst i Umeå. Hun er maler, illustratør og tegner av grafiske romaner. I 2002 ble Anneli Furmarks første grafiske roman Labyrinterna och andra serier, utgitt. Det er en oppvekstskildring fra et lite sted i
Nord Sverige. Beskrivelser av landskap, folk, og musikk i tekst og bilder går igjen i forfatterens utgivelser. Hun samarbeidet med Monika Steinholm om tegenserieformanen Nærmere høst etter å ha lest romanen med sine fascinerende beskrivelser av nordnorsk naturm og folkelynne. Nærmere høst ble nominert til beste svenske originalseriebok i 2018.

Monika Steinholm (1983) bor i Tromsø. Hun har tatt en toårig forfatterstudium ved universitetet i Tromsø, og jobber deltid på ARK ved siden av å skrive. Monika Steinholm debuterte i 2015 med ungdomsromanen Fuck verden der handlingen utspiller seg i Tromsø. Romanen ble godt mottatt og barne- og ungdomsbøkene til Monika Steinholm er populære blant barn og unge i hele landet. Monika har i en årrekke turnert med DKS i hele landet og hun har i flere år holdt skriveverksted for elever på 8. trinn.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Monika Steinholm og Anneli Furmark

Publikumskommentarer