Tilbake
Mark Ledingham
Mark Ledingham

Litteraturprogram for elever på 8. trinn

Litteraturprogrammet for elever på 8. trinn er et årlig tilbud til alle elver på trinnet. Mandag 21. september, kl.13-15 er det informasjonsmøte for kontakt- og norsklærerne der programmet i sin helhet presenteres.

Bokprat
I ukene 40 - 42 kommer elevene klassesvik til biblioteket der profesjonelle bokpratere presenterer ny og aktuell ungdomslitteratur som skal inspirere til å lese litteratur i ulike sjangre. Etter bokpraten har elevene anledning til å låne.

Verksted
Det er inngått avtale med flere forfattere om å holde skriveverksted i løpet av høst- og vårse,estere. Verkstedene med forfatterpresentasjon, tid for gjennomføring og påmelding presenteres på nettet og det åpnes for påmelding etter programslipp våren 2020.

Bokbad
For tredje skoleår på rad inviteres noen skoler til å være med i fordypnoingsprogrammet bokbad. Norsklærere og skolebibliotekarer ved skolene som er med deltar på¨metodekurset Barnebokbad som arrangeres onsdag 13.1.2021. Kurset er en innføring i metoden filosofisk samtale og gir praktisk veiledning hvordan elevene i fellesskap forbereder forfattermøte/bokbadet som arrangeres i uke 7. Dette skoleåretbokbader elevene Michael Stilson, aktuell med ungdomsromanen Bare spille ball og oppfølgeren Alene gjennom (2020)


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune

Publikumskommentarer