Tilbake
Knut Aage dahl

Bare spille ball - Ungdomsskoleelever bokbader forfatteren Michael Stilson

I romanen "Bare spille ball" (2018)  står den 16 år gamle hovedpersonen Fredrik foran en del tøffe valg både i livet og fotballkarrieren. Med utgangspunkt i hans liv formidler forfatteren blanta annet viktigheten av å utvikle et språk til å forstå verden rundt oss, men også til å skape den. 

I møte med trenere, ledere, foreldre og kompiser som mener noe om hvem vi er, hvilken verdi vi har og hvilke valg vi bør ta, er språket vårt viktigste verktøy til å stå i disse valgene. 

Elevene har lest boka sammen med norsklæreren på skolen, og de har gjennom tre samtaleøkter i fellesskap kommet frem til et sett spørsmål de ønsker å stille forfatteren. Elevenes tanker om boken danner utgangspunkt for samtalen med forfatteren om de større temaene.

Forfatteren
Michael Stilson (f. 1987) fra Trondheim er tidligere profesjonell fotballspiller og utdannet lærer. Han har laget tv-serie for NRK om livet som fotballspiller. Bare spille ball er debutboka hans. For Bare spille ball fikk Michael Stilson Uprisen 2019 og Trollkrittet.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune

Publikumskommentarer