Tilbake
Yngve Olsen Sæbbe

Voksne som ikke leser dikt er rare - verksted med Morten Wintervold

Et skrive- og lesekurs med Morten Wintervold, engasjert og erfaren poet og skrivlærer. Målet er å ufarliggjøre poesien og farliggjøre alle de som ikke leser dikt.

Om verkstedet
Det poetiske blikket dreier seg om å oppdage verden på nye måter. Leke med språket og overraske seg sjøl. Hvem vil ikke det? Mange voksne, viser det seg. - Hæ? - Jo, det fins faktisk voksne som ikke leser dikt. Målet med kurset er å unngå at elevene i klassen utvikler seg til å bli slike voksne.  
 
Poet og litteraturlærer Morten Wintervold tar utgangspunkt i egne lese- og skriveøyeblikk for å gi elevene en alternativ inngang til poesien. Han viser elevene eksempler på tilgjengelige dikt han liker, og gir skriveoppgaver basert på mange års erfaring som forfatter og formidler. 
 
Noen gærninger påstår at dikt er rare, vanskelige, høytidelige eller til og med kjedelige. I dette lese- og skriveverkstedet skal vi på snu på flisa i lag.  
 
Skriveoppgavene gis med mål om at elevene skal slippe seg laus i språket og bruke egne erfaringer uten å sensurere seg sjøl eller være redd for å gjøre feil. De vil få et vindu inn i samtidspoesien, leke med språket, skrive med større letthet og lese med større glede. 
Papir og blyant. Et hefte med eksempeltekster må kopieres opp i forkant av besøket. 

Kunstneren
Morten Wintervold debuterte med diktsamlinga "Utfall" i 2002. Han har siden gitt ut ytterligere tre diktbøker på Cappelen Damm; han har versatt poesi og dramatikk og vært litteraturkritiker i bl.a. Klassekampen. Har i dag deltidsstilling som universitetslektor ved Forfatterstudiet, UiT. Har i seks år sitttet i Den norske Forfatterforenings Litterære råd. Wintervold har mange års erfaring med skolebesøk i regi av DKS og andre. 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune

Publikumskommentarer