Tilbake
Ola Kjellbye

BANG! - 2019 - Sara Lundberg

Naboen er tema for årets Ordkalotten Tromsø internasjonale litteraturfestival. Arbeidsgruppen BANG! som samarbeider med DKS og skoletjenesten, som er fagsenter for litteratur, inviterer barn og unge til litterære opplevelser i festivaluka. Oppdatert oversikt over arrangement for barn og unge i festivaluka finnes på Ordkalotttens nettsider.

Festivalen samarbeider med Nordisk Råd om forfattere og i år er vi så heldige å få besøk av den svenske forfatteren og bildekunstneren Sara Lundberg. Hun var nominert til Nordisk råds litteraturpris for barn og ungdom i 2017 med den nydelige bilderomanen Fågeln i mig flyger vart den vill, som er en biografisk bilderoman om den svenske kunstneren Berta Hanssons (1910–1994) sin oppvekst i Hammerdal i Jämtland tidlig på 1900-tallet. Med utgangspunkt i Berta Hanssons malerier, brev og dagboksopptegnelser skildrer Sara Lundberg frihetslengselen hos ei ung jente som vil bryte ut av bondesamfunnets krav og gå sin egen vei. Boken er estetisk tiltalende, vakker og også formmessig gjennomtenkt. Sara Lundberg er kunstner og forfatter, utdannet i Sverige og USA, med utstillinger i kunsthaller i Sverige og i flere europeiske land og hun har blitt tildelt atskillige litterære priser i Sverige for sine bildebøker. Fågeln i mig flyger vart den vill er tildelt både den prestisjefulle August-prisen og bildebokprisen Snöbollen for årets beste bildebok.

På Ordkalotten inviterer kunstneren til samtale og miniverksted på Tromsø biblitoek og byarkv.Det inviteres også til illustrasjonsverksted på Perspektivet Museum lørdag 9. november kl. 13.30.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune

Publikumskommentarer