Tilbake

TIFF Ung 2020

Tromsø internasjonale filmfestival har gleden av å invitere alle ved ungdomstrinnene til filmvisning under festivalen, som finner sted 13. – 19. januar 2020. I samarbeid med Den Kulturelle Skolesekken vil festivalen presentere to ulike filmer fordelt på fire visninger kun for ungdomsskolene i Tromsø kommune.

Til hver film vil det være utviklet et studieark som vil ha forslag på oppgaver knyttet til filmene som kan benyttes både før og etter filmvisning. Visningene vil være lukkede visninger kun for elever og lærere, og det vil være en formidler tilstede for å innlede filmene og sette de i en pedagogisk sammenheng.


The Grizzlies

Regissør: Miranda de Pencier
Canada 2018, 1t 46 min 
 
DKS-visninger: Mandag 13.jan. kl. 08:45  og torsdag 16. jan. kl. 10:45 
Språk: Engelsk og inuittisk tale, norsk undertekst

Russ Sheppeard er en nyutdannet lærer som på jakt etter jobb ender opp i Kugluktuk, en by lengre nord enn han noen gang før har vært. Uforberedt og uopplyst om byens skremmende statistikk som innehaver av Nord-Amerikas høyeste tall for selvmord blir han overveldet over de utallige utfordringene byens unge befolkning møter hver dag. I et forsøk på å engasjere og motivere sine elever starter han et skoleprogram for idretten lacrosse. Programmet blir møtt med skepsis og ydmykelse i starten, men sakte begynner studentene å la seg smitte av lærerens hardnakkede engasjement og etter hvert har de nok spillere til å danne sitt eget lag: The Grizzlies.

THE GRIZZLIES er en hjertevarm og rørende film om kraften, sjelen og lederskapet hos unge inuitter, som fortsetter å kjempe selv under ubegripelig press og omstendigheter. 

Miranda de Pencier (f. 1968) er en produsent og regissør fra Toronto, Canada. Hun har produsert flere kritikerroste filmer, inkludert BEGINNERS, THANK YOU FOR SHARING og Netflix-serien ANNE WITH AN E. THE GRIZZLIES er en hennes debut som spillefilmregissør.


Jeune Juliette
Regissør: Anne Émond
Canada 2019, 1t 37 min 
 
DKS-visninger: Mandag 13. jan. kl. 11:00  og torsdag 16. jan. kl. 08:45 
Språk: Fransk, norske undertekster.


Juliette går i andre klasse på videregående, og hun er overvektig. En kombinasjon som overskygger det meste annet i hennes tilværelse. For selv ikke en god venninne og et befriende pågangsmot er nok til å overvinne den uunngåelige mobbingen hun må utstå. Heldigvis er ikke verden så enkel som enkelte skal ha det til. Og i tenåringslivets komplekse virkelighet, finner også Juliette mer enn nok grunn til å gi hverdagen den spenningen som behøves.

Filmen er en karakterdrevet komedie, som dreier seg rundt tematikk knyttet til identitet og selvbilde, vennskap og sosial tilhørighet.

Anne Émond er en kanadisk regissør fra Quebec. Hun har filmutdanning fra universitetet i Montreal og debuterte med en serie kortfilmer på slutten av 00-tallet. Jeune Juliette er inspirert av Émonds egne opplevelser fra ungdomsårene.


TIDSPUNKTER 
Mandag 13. januar 2020 
08:45 – The Grizzlies (1 t 46 min) 
11:00 – Jeune Juliette (1t 37 min) 
 
Torsdag 16. januar 2020 
08:45 – Jeune Juliette  (1t 37 min) 
10.45 – The Grizzlies (1 t 46 min) 
 
Alle visningene finner sted på KulturHuset i Tromsø. Lærerveiledning

Last ned:
Filmstudieark

Festivalen lager filmstudieark til begge filmene som vises for 8.-10. trinn. Her får dere presentert en rekke temaer som kan diskuteres i lys av filmene.

Også knyttet opp mot kompetansemål og tverrfaglige temaer.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: TIFF
  • Produsent: Tromsø Internasjonale Filmfestival

Publikumskommentarer