Tilbake
Eirik Evjen
Eirik Evjen
Eirik Evjen
Eirik Evjen

Møte med Filmskaper: PSYCHOBITCH

Om filmen:

Hvis du spør Frida, har hun valgt rollen som klassens outsider selv. De andre på skolen er uansett enige i at hun er totalt annerledes. Marius går i samme klasse og gjør stort sett alt han kan for å fremstå som en suksess. Når de to blir plassert sammen på gruppearbeid ser Marius det som nok en mulighet til å vise seg frem for de andre. Men Frida har ingen intensjoner om å bli hjulpet eller fikset av klassens perfekte gutt.

Gruppearbeidet blir starten på et turbulent forhold mellom de to. Men i fighten med Frida opplever Marius også noe spennende og utfordrende han aldri har kjent før...

'Psychobitch' er en film om suksessjag og umulig kjærlighet i Generasjon Prestasjon. 

Det går lenge mellom hver gang en norsk spillefilm tematiserer ungdomstiden og tar ungdom på alvor.
Derfor ønsker vi å vise elevene i 9.trinn i Tromsø en film 

Om opplegget:

Vi begynner med filmvisning av fiksjonsfilmen 'Psychobitch' (1 time og 49 minutter).

Etter filmvisningen blir det påfølgende 60 minutters foredrag om filmens tilblivelse og filmskaperens bakgrunn.

Martin vil fortelle om begynnelsen sin som filmskaper. 'Psychobitch' er hans tredje spillefilm for kino. Martin vil ta oss gjennom opplevelsen av å lage denne filmen, jobbing med casting av ungdom som skuespillerne, og det å jobbe proffesjonelt med film idag med base i Oslo. Han vil formidle hvordan filminteressen hans har banet vei til et yrke.

Foredraget skal inspirere elevene ved å skape refleksjoner rundt hvordan en fiksjonsfilm blir til, fra idé til ferdig lansert film.
Dette vil øke mediakompetansen, og gi elevene et endelig inntrykk av hvordan det er å være filmskaper før at de selv skal innom Tvibit senere i skoleåret for å lage film gjennom 'Film På Tvibit - et 2 dagers filmverksted'.

Om det er tid, svarer Martin også på spørsmål.

Lærerveiledning

Last ned:
Filmstudieark Psychobitch

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Regissør Martin Lund / Filmveksthuset Tvibit
  • Idé/opplegg: Vi kjører 1 visning på mandag 16.sept og 1 visning på tirsdag 17.sept med påfølgende foredrag.Oppmøte på Aurora Fokus Kino senest kl.11:30.
    ​​​​Visningen starter kl.11:45.Elevene bør være samlet i lobbien til kinoen, før vi går samlet ned og setter oss i salen.
    Filmveksthuset Tvibit og regissør Martin Lund vil holde en kort innledning. 

Om kunstner / utøver / gruppe

Martin Lund debuterte med kortfilmen 'Hjemmekamp' som ble valgt ut til Sundance og Clermont Ferrand, og har reist og vunnet priser på festivaler over hele verden, blant annet Gullstolen under kortfilmfestivalen i Grimstad. Lunds første spillefilm 'Knerten gifter seg' ble sett av over 400.000 på kino og ble vist i Generation programmet under Berlinalen i 2010. Hans andre spillefilm 'Mer eller mindre mann' fikk sin premiere i Karlovy Vary International Film Festival i 2012 og vant Crystal Globe for beste film og beste mannlige skuespiller. Han har også vært serieskaper på tv-serien 'Kampen' som vant beste serie under Prix Jeunesse i 2014 og var nominert til Kidscreen award i 2015. Kampen har blitt solgt til over 40 land og har fått en Canadisk re-make med over 40 episoder.

Publikumskommentarer