Tilbake
TIFF jr
TIFF jr
TIFF jr
TIFF jr
TIFF jr
TIFF jr

TIFF jr 2019

TIFF's barnefilmfestival TIFF jr. vil vise internasjonal kvalitetsfilm for utvalgte klassetrinn under festivalen 4.-6. september.

TIFF jr. viser nye barnefilmer fra hele verden. Et av målene med TIFF jr. er å øke elevenes mediekunnskap - ved å vise et mangfold av filmer som skiller seg ut fra de mainstream serier og filmer barn ser mest av. Ved å utfordre barna med andre typer filmer får elevene innblikk i forskjellige kulturer og situasjoner de likevel kan kjenne seg igjen i. 


ÅRETS FILMER: 

1.-4. trinn: Sirkeline, Coco og det ville neshornet - onsdag 4. sept kl. 10:00, 61 minuter 
Animert dansk barnefilm om den lille jenta Sirkeline, som blir venner med prinsesse Coco og et lite neshorn. Sammen legger de ut på en eventyrlig reise til Afrika. 

1.-4. trinn: Kort og Nordisk- fredag 6. sept kl. 09:15, 53 minutter
En rekke med nordiske kortfilmer spesielt valgt ut for den yngste målgruppen. 
Regissør Endre Lund Eriksen vil være tilstede, sammen med to av "stemmeskuespillerne", for en spørsmålsrunde etter filmene. 

3.-4. trinn: Taiki - torsdag 5. sept. kl. 9:15 og fredag 6. sept kl. 11:00, 86 minutter   
Bruno (9) vil heller spille dataspill med sin digitale venn, Taiki, enn å bli med familien på ferie til Sverige. Når Bruno kjeder seg og klager på den lange bilturen, setter foreldrene han igjen i veikanten, som en lærepenge. Men når de kommer tilbake for å hente han, har han gitt dem en lærepenge. Han har rømt inn den svenske skogen…​​​​​​​
Regissør Mirjam de With kommer til TIFF Junior og vil delta på innledning og  spørsmålsrunde etter filmvisning.

5.-7. trinn:Bare Charlie - torsdag 5. sept kl. 11:15 og fredag 6. sept kl. 11:15, 99 minutter 
12 år gamle Charlie er skolens store fotballstjerne. Men Charlie bærer på en stor hemmelighet. Hun er egentlig en jente, innestengt i en guttekropp.
Tidligere fotballspiller i TIL, Tom Høgli kommer for innledning og være med på en spørsmålsrunde etter filmen!

5.-7. trinn: Krig -  onsdag 4. sept kl. 9:15 og torsdag 5. sept kl. 11:15, 80 minutter
11 år gamle Malte flytter til et nytt sted med sin mor. Malte er opptatt av å leke strategi med tinnsoldatene sine, og en konflikt mellom to gjenger med unger på det nye stedet ser Malte som en mulighet til å få innpass på blant barna. Han tar konflikten til et helt nytt nivå, men er det dette barna egentlig ønsker?
Hovedrolleinnehaverne Loke Hellberg og Meja Björkefall kommer til TIFF Junior og vil innlede og være med på en spørsmålsrunde! 

5.-7. trinn: Romys salong - torsdag 5. sept kl. 09:15 og fredag 6. sept kl. 09:15, 89 minutter 
Romy må være hos mormoren etter skolen, fordi mamma Margot jobber sent. Romy er alt annet enn begeistret, for bestemor Stine er innmari streng og mest opptatt av frisørsalongen sin. Men bestemor glemmer og roter mer og mer. Da er det bra at Romy er rågod med penger og kan hjelpe til. Etter hvert blir det de to mot resten av verden.
Lærerveiledning

Last ned:
Filmstudieark

Festivalen lager filmstudieark til alle filmene hvor vi presentarer filmene grundigere og kommer med forslag til for- og etterarbeid. 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Tromsø internasjonale filmfestival

Om kunstner / utøver / gruppe

TIFF Junior er en videreføring av Verdens Beste - Tromsø barnefilmfestival, som ble etablert i 2013. Festivalen arrangeres av Tromsø internasjonale filmfestival, sammen med Aurora Kino.

 I tillegg til å se film på festivalen, får barna møte filmskapere, delta i filmrelaterte aktiviteter og kurs.

Publikumskommentarer