Tilbake
Liv Ragnhild Kjellmann
Liv Ragnhild Kjellmann
Liv Ragnhild Kjellmann

Hva har du på hjertet?

I verkstedet vil vi kombinere Snakk for deg sjøls filosofi om å få ungdom til å fremme sin egen stemme med grafisk design og animasjon. Inspirert av tekstene på hustavler, postkortpoesi og geriljabroderier, vil vi at elevene skal få visualisere sine egne meninger. Hva har du på hjertet som andre bør få vite om, og hvordan skal vi utforme tekstene slik at tankene dine synes for verden? 


Gjennom ulike skriveøvelser og oppgaver bruker vi første del av kurset på å finne frem til påstander og utsagn som elevene står for. Vi jobber med tekst i lite format: små replikker, påstander, setninger. 

Med tekstene som utgangspunkt skal klassen lage bannere og animasjonsfilmer hvor typografien er med på å forsterke elevenes budskap. Hvordan kan vi framstille tekstene på en spennende og levende måte ved hjelp av typografi og animasjon? Hvordan påvirker størrelse, farger, komposisjon og bevegelse tekstene vi vil formidle?

I løpet av verkstedet skal elevene ha utviklet store bannere og animasjonsfilmer som visualiserer deres egne tanker og meninger.  

Vi avslutter verkstedet med vernissage og filmvisning.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Liv Ragnhild Kjellmann og Lina Killingdalen
  • I samarbeid med: Lina Killingdalen, Liv Ragnhild Kjellmann, Den kulturelle skolesekken,  og Kunstskolen, avd. for visuell kunst ved Kulturskolen i Tromsø kommune
  • Idé/opplegg: Liv Ragnhild Kjellmann og Lina Killingdalen

Om kunstner / utøver / gruppe

Liv Ragnhild Kjellman (f. 1981) er illustratør og grafisk designer og har siden september 2017 drevet sitt eget firma på fulltid. Liv Ragnhild er utdannet billedkunstner fra Kunstskolen i Rogaland (2000-2002) og Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten i Haag (2002-2005). Siden endt utdannelse har Liv Ragnhild blant annet jobbet som billedkunstner, filmkonsulent for ungdom på Filmveksthuset Tvibit (2008-2015) og som grafisk designer og illustratør i HK Reklamebyrå (2015-2017).

Lina Killingdalen (f 1978) er dramaturg, dramapedagog og teaterfaglig skrivepedagog, og jobber i «Snakk for deg sjøl» sammen med Rebekka Brox Liabø. Lina har utdannelsen sin fra Høgskolen i Oslo, Dronning Mauds Minnes Høgskole i Trondheim og Århus Universitet, Afdeling for Dramaturgi. I Tromsø har Lina blant annet jobbet som fagsenterleder i teater på Rådstua teaterhus, som dramalærer på Kongsbakken vg skole.

Publikumskommentarer