Tilbake
Kunstskolen
Kunstskolen
Kunstskolen

Animasjon m Elin Fagertun

Et verksted der eleven gjennom eget arbeid lærer det grunnleggende om animasjon. Praktisk arbeid i små grupper. Vi jobber i kasser/scene med bevegelse bilde for bilde, foran kamera; iPad på stativ. På slutten av dagen, vises resultatet av dagens arbeid; en liten animasjons-film-snutt.

Verkstedet starter med en kort grunnleggende teoretisk innføring i animasjon: bevegelses-forståelse, med eksempler på storskjerm, men animasjons-verkstedet blir i hovedsak praktisk arbeid. Hovedsakelig vil vi jobbe med plastelina i kasser. Første praktiske del, vil fokusere på karakter-utvikling, fargebruk, lys og scene. Elevene forbereder en liten animasjons-scene, mens de lager hver sin karakter. Vi vil bruke multiplas glassbord på en av stasjonene, der det blir mulighet for å jobbe mere fritt kunstnerisk, og med andre typer materialer: objekter, Cut-out, sand osv. Lærer vil gjennom hele dagen være tett på stasjonene/elevene med veiledning.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Elin Fagertun
  • I samarbeid med: Elin Fagertun, Den kulturelle skolesekken, Kunstskolen, avd. for visuell kunst ved Kulturskolen i Tromsø kommune
  • Idé/opplegg: Elin Fagertun

Om kunstner / utøver / gruppe

Elin Fagertun. Grafisk formgiver og Animatør. Erfaring med prof. animasjons-film-produksjon, Leder for Animasjons-avdelingen ved "Atelier Nord" Elektroniske Kunstverksted (Oslo), eget Animasjons-verksted og kursleder for Asker Kulturskole i 4 sesonger. Cv er levert ved tidligere kurs, 2016.

Publikumskommentarer

Et skikkelig morsomt kurs om animasjon. Elevene var storfornøyde, og mange diktet videre på hva som kunne skje med deres figurer dersom de skulle gjort noe mer med dette. En engasjert og morsom lærer som møtte oss borte på Kysten. Dette var morsomt, og vi kommer gjerne tilbake. Eneste vi reagerte på var at det ikke var noen form for resirkulering av søppel der borte. Elevene som læres opp til å være så miljøbeviste for tiden, ble veldig forvirra når epleskrotten skulle kastes i samme søppeldunk som plastemballasjen fra tidligere. Publisert av: Hanne Sofie (klasse - Gyllenborg) – 10.12.2019 11:41