Tilbake
NOSO

Årstidene - Bestillingstilbud -6.-7. tr

NOSO gjentar suksessen med Vivaldis årstider fremført av Kammerorkesteret med Henning Kraggerud som kunstnerisk leder, ledsaget av Erik Fosnes Hansens tekster, som forfatteren selv fremfører på konserten. Det hele går i korte trekk ut på at Vivaldi i tillegg til sin velkjente musikk også forfattet fire sonetter (tekster), som Fosnes Hansen har tatt utgangspunkt i og diktet videre på.

Solist og kunstnerisk leder: Henning Kraggerud, fiolin

Forfatter og forteller: Erik Fosnes Hansen

Lærerveiledning

Presentasjon av symfoniorkesteret

Linken "Presentasjon av symfoniorkesteret" åpner en online presentasjon (Prezi-presentasjon) som kan gjennomgås i klasserommet for å lære mer om hvordan et symfoniorkester er bygget opp og hvordan musikerne spiller sammen. Linken inneholder demonstrasjoner og klipp fra YouTube.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Nordnorsk opera- og symfoniorkester

Om kunstner / utøver / gruppe

Et godt stykke nord for polarsirkelen finner du verdens yngste og nordligste profesjonelle orkesterinstitusjon - Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (Arctic Philharmonic).

Siden opprettelsen i 2009 har de blitt en av Nord-Norges største og mest aktive kulturinstitusjoner. Hvert år setter de opp ca. 140 opera- og konsertproduksjoner, og de veksler mellom ulike ensembleformater på fast basis. Det betyr at de i løpet av en sesong kan treffes i alt fra mindre kammergrupper via sinfonietta og kammerorkester til fullt symfoniorkester. Orkesteret spiller fast i de to byene Bodø og Tromsø, men har hele Nord-Norge og nordområdene som hjemmebane. Førstedirigent for symfoniorkesteret er Christian Lindberg. Kunstnerisk leder for kammerorkesteret  er Henning Kraggerud. Kunstnerisk leder for sinfoniettaen er Øyvind Bjorå.

Publikumskommentarer