Tilbake
Kunstskolen
Kunstskolen
Kunstskolen
Kunstskolen

TEGNING SOM EGET UTTRYKK

Tegning kan være så mye mer enn bare å være «flink» til å tegne naturtroe ting.

Kunstner gir elevene innblikk i tegneuttrykkets mangfold og muligheter.

Med min bakgrunn som aktiv billedkunstner og tegner ønsker jeg å gi elevene innblikk i min virksomhet og kreativitet. Inspirere elevene til å prøve ut materialer og teknikker for å skape sine særegne uttrykk. Igjennom enkle teknikker og oppgaver med blyant i ulik hardhetsgrad, kull og tørrpastell får elevene erfare hvordan strek/struktur, lys/skygge og farger gir form og stemning i tegningene sine. Elevene oppmuntres til å eksperimentere og arbeide fritt. For de som ønsker det, så legger jeg tilrette for oppgaver med å tegne portrett og enkle romform som krukke, et glass o.l. Underveis reflektere vi og ser hvordan tegningen vokser frem. Hva kan tegning være og hvilken tanker og ideer har elevene selv. Det er viktig at elevene føler mestring og får forståelse i at vi alle har vår helt unike stemme.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Annelise Brun
  • I samarbeid med: Annelise Brun, Den kulturelle skolesekken, Kunstskolen, avd. for visuell kunst ved Kulturskolen i Tromsø kommune
  • Idé/opplegg: Annelise Brun

Om kunstner / utøver / gruppe

Annelise Brun har vært aktiv billedkunstner i sin hjemby Tromsø i over 20 år. Hun har høyere kunstutdanning fra akademi i Nederland. Tegning er det uttrykket som står kunstneren nærmest og hun arbeider hovedsakelig med kull, kritt og tørrpastell.

For mer info. se www.annelisebrun.com

Publikumskommentarer