Tromsø kommune
Postadresse: Kultur og idrett,
Besøksadresse: Rådhuset, 9299 Tromsø
Kontaktperson:Nina Mathisen, 90075317, nina.mathisen@tromso.kommune.no, Torbjørn Ingvaldsen, 900 75317 (Kontor Rådhuset), torbjorn.ingvaldsen@tromso.kommune.no (Leder Den Kulturelle Skolesekkene i Tromsø)
Hva har du på hjertet?
Produksjonsliste
Program

Hva har du på hjertet?

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

I verkstedet vil vi kombinere Snakk for deg sjøls filosofi om å få ungdom til å fremme sin egen stemme med grafisk design og animasjon. Inspirert av tekstene på hustavler, postkortpoesi og geriljabroderier, vil vi at elevene skal få visualisere sine egne meninger. Hva har du på hjertet som andre bør få vite om, og hvordan skal vi utforme tekstene slik at tankene dine synes for verden? 


Gjennom ulike skriveøvelser og oppgaver bruker vi første del av kurset på å finne frem til påstander og utsagn som elevene står for. Vi jobber med tekst i lite format: små replikker, påstander, setninger. 

Med tekstene som utgangspunkt skal klassen lage bannere og animasjonsfilmer hvor typografien er med på å forsterke elevenes budskap. Hvordan kan vi framstille tekstene på en spennende og levende måte ved hjelp av typografi og animasjon? Hvordan påvirker størrelse, farger, komposisjon og bevegelse tekstene vi vil formidle?

I løpet av verkstedet skal elevene ha utviklet store bannere og animasjonsfilmer som visualiserer deres egne tanker og meninger.  

Vi avslutter verkstedet med vernissage og filmvisning.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Liv Ragnhild Kjellmann og Lina Killingdalen
  • I samarbeid med: Lina Killingdalen, Liv Ragnhild Kjellmann, Den kulturelle skolesekken,  og Kunstskolen, avd. for visuell kunst ved Kulturskolen i Tromsø kommune
  • Idé/opplegg: Liv Ragnhild Kjellmann og Lina Killingdalen

Om kunstner / utøver / gruppe

Liv Ragnhild Kjellman (f. 1981) er illustratør og grafisk designer og har siden september 2017 drevet sitt eget firma på fulltid. Liv Ragnhild er utdannet billedkunstner fra Kunstskolen i Rogaland (2000-2002) og Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten i Haag (2002-2005). Siden endt utdannelse har Liv Ragnhild blant annet jobbet som billedkunstner, filmkonsulent for ungdom på Filmveksthuset Tvibit (2008-2015) og som grafisk designer og illustratør i HK Reklamebyrå (2015-2017).

Lina Killingdalen (f 1978) er dramaturg, dramapedagog og teaterfaglig skrivepedagog, og jobber i «Snakk for deg sjøl» sammen med Rebekka Brox Liabø. Lina har utdannelsen sin fra Høgskolen i Oslo, Dronning Mauds Minnes Høgskole i Trondheim og Århus Universitet, Afdeling for Dramaturgi. I Tromsø har Lina blant annet jobbet som fagsenterleder i teater på Rådstua teaterhus, som dramalærer på Kongsbakken vg skole.


Medvirkende

  • Liv Ragnhild Kjellmann og Lina Killingdalen
  • Liv Ragnhild Kjellmann (Kunstenr)
  • Lina Killingdalen (Kunstner)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Foto: Liv Ragnhild Kjellmann
IMG_8823.JPG
Foto: Liv Ragnhild Kjellmann
Foto: Liv Ragnhild Kjellmann
Visuell kunst
Trinn: 7 - 7
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Koordinator for visuell kunst Brith Halvorsen.Tlf. 912 47 649E-post: brith.hennie.halvorsen@tromso.kommune.no
Kontaktperson utøver
Lina Killingdalen, mobil: 911 66 910. E-post: lina.killingdalen@gmail.com
Programlengde
5 timer, 09.00-14.00
Arena / rom
På skolen
Er workshop
Ja
Merknad
Info. møtet om DKS verkstedene for skoleåret 2019-20 torsdag 5.september. Møtet er fra 13.00-15.00. Oppmøte på Nordnorsk kunstmuseum.
Arrangører
Arrangert av:
Tromsø kommune
Medvirkende
  • Liv Ragnhild Kjellmann (Kunstenr)
  • Lina Killingdalen (Kunstner)