Tromsø kommune
Postadresse: Kultur og idrett,
Besøksadresse: Rådhuset, 9299 Tromsø
Kontaktperson:Nina Mathisen, 90075317, nina.mathisen@tromso.kommune.no, Torbjørn Ingvaldsen, 900 75317 (Kontor Rådhuset), torbjorn.ingvaldsen@tromso.kommune.no (Leder Den Kulturelle Skolesekkene i Tromsø)
Peacetu streetart
Produksjonsliste
Program

Peacetu streetart

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

DKS verksted med PEACETU vil gi en introduksjon til street art og inkludere studie av metoder og stil. Man vil få muligheten til å lære seg sprayteknikk og prøve seg på fri hand og/eller sjablong graffiti, og sammen med kunstneren være med å utsmykke en vegg på skolen eller i nærområdet.

Street art har de siste årene blitt et verdensomspennende og svært populært kunstnerisk uttrykk. Samtidig er det et nyttig pedagogisk og kunstnerisk verktøy, og DKS verkstedet skal vekke ungdoms nysgjerrighet utover det pedagogiske, og gjøre dem i stand til å transformere sin virkelighet med en kunstnerisk bevissthet.

Aktiviteten fordrer samarbeid og kreativitet, og skaper et rom for fellesskap over en ny inspirerende opplevelse, der både gutter og jenter blir like engasjerte. Sammen med PEACETU garanteres en eksplosjon av farger!

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Rodrigo V. Lisboa
  • I samarbeid med: Rodrigo V. Lisboa, Den kulturelle skolesekken,  og Kunstskolen, avd. for visuell kunst ved Kulturskolen i Tromsø kommune
  • Idé/opplegg: Rodrigo V. Lisboa

Om kunstner / utøver / gruppe

PEACETU er kunstnernavnet til den brasilianske street artisten Rodrigo Vitorio Lisboa (1977). Han vokste opp i Salvador (Brasils 3. største by) der han tidlig startet å utforske graffitikunsten. Rodrigo har en imponerende fargesans og operer i ulike former inspirert av street art og arbeider med både store vegger, skulpturer og lerreter. Han har lang erfaring som kunstnerisk leder for barn og unge både i Brasil og Norge, hvor han nå bor. Han har en Bachelor i Produktdesign fra Høgskolen i Oslo og Akershus. Skoleårene 2015-18 har vært og er fylt med turner på skoler i blant annet Oppland, Hedmark, Akershus, Østfold, Vestfold, Telemark, Buskerud, Nord-Trøndelag, Møre- og Romsdal, Nordland, Troms, Finnmark og Oslo i tillegg til Barnas verdensdager, Vårt Nabolag, Miniøya, Kulturfest Tøyen og Mela-festivalen i Oslo m.m.


Medvirkende

  • Rodrigo V. Lisboa
  • Rodrigo V. Lisboa (Kunstner)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Før
Foto: Rodrigo V. Lisboa
Ferdig
Foto: Rodrigo V. Lisboa
Foto: Rodrigo V. Lisboa
Visuell kunst / Billedkunst
Trinn: 7 - 7
Turnéplan: Peacetu streetart
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Koordinator for visuell kunst Brith Halvorsen.Tlf. 912 47 649E-post: brith.hennie.halvorsen@tromso.kommune.no
Kontaktperson utøver
Rodrigo V. Lisboa, mobil: 930 52 784. E-post: contac.peacetu@gmail.com
Programlengde
5 timer, 09.00-14.00
Arena / rom
På skolen
Er workshop
Ja
Merknad
Info. møtet om DKS verkstedene for skoleåret 2019-20 torsdag 5.september. Møtet er fra 13.00-15.00. Oppmøte på Nordnorsk kunstmuseum
Til verkstedet annbefales det at elevene har klær som tåler en støyt. 
Arrangører
Arrangert av:
Tromsø kommune
Medvirkende
  • Rodrigo V. Lisboa (Kunstner)