Tromsø kommune
Postadresse: Kultur og idrett,
Besøksadresse: Rådhuset, 9299 Tromsø
Kontaktperson:Nina Mathisen, 90075317, nina.mathisen@tromso.kommune.no, Torbjørn Ingvaldsen, 900 75317 (Kontor Rådhuset), torbjorn.ingvaldsen@tromso.kommune.no (Leder Den Kulturelle Skolesekkene i Tromsø)
Tegneserie og cut-out animasjon
Produksjonsliste
Program

Tegneserie og cut-out animasjon

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

 I dette verkstedet vil det bli gitt undervisning i hvordan eleven via tegneseriefigurer som de selv skaper til figurene blir levende i cut-out animasjon. I animasjon benyttes istopmotion og animasjonskasser. Inspirasjonen henter vi fra tegneserier og verden i dag. De får også innblikk i hvordan profesjonelle kunstnere å bruker ulike medier som tegning, tegneserier, animasjon, bøker og fellesprosjekter som elementer i sin kunstneriske praksis. Elevene får se eksempler fra norsk og internasjonal samtidskunst. Elevene får også innblikk i cut-outens opprinnelse fra skyggespill til nåtidens flash og gif.-animasjoner.

Verkstedet starter med praktisk kroki oppvarming (ca.30 minutter). Ved å tegne kroki blir elevene bevist kroppens elementer og stillinger som de kunne bruke videre til å utvikle egne karakterer til tegneserie og cut-out animasjon. Kunstner presenterer en øvelse i klassiske ansiktsproporsjoner ved bruk av geometri og forklarer bruken av skjematiske regler for å kunne gjenskape en karakter flere ganger eller fra forskjellige vinkler. Så skal elevene lage en samtale bare bestående av snakkebobler. Kunstner viser eksempler på forskjellige snakkebobler som kan bestå av både bokstaver, emoji og symboler. Elevene blir også introdusert for materialer som de kunne benytte (flytende blekk, trykk blyant, knettgummi, arkitekt penner og tusjer og akvarell). Elevene lager nå Individuelle brett ut bøker. Elevene kan velge å jobbe ut fra egen fantasi (eller medbrakt tekst), ut fra en hovedkarakter de allerede har arbeidet med i innledende oppgaver.  I del to av verkstedet skal de arbeide med cut-out animasjon. Karakterene i animasjonsfilmen bygger på det de allerede har arbeidet med første del av dagen. I Cut out animasjon benytter elevene musica.ly app. De får introdusert verktøyene (sakser og utskjæringskniver) og programmet vi skal benytte oss av. De som har appen på sin egen mobil kan benytte seg av dette.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Camilla Nicolaisen
  • I samarbeid med: Camilla Nicolaisen, Den kulturelle skolesekken, Kunstskolen, avd. for visuell kunst ved Kulturskolen i Tromsø kommune
  • Idé/opplegg: Camilla Nicolaisen

Om kunstner / utøver / gruppe

Camilla Renate Nicolaisen fra Lofoten (NO). Har MA fra Kunstakademiet i Tromsø. Hun har atelier på Troms fylkeskultursenter (Kysten). Hun underviser ved Kulturskolens avdeling for Visuell Kunst. Nicolaisen er også deltager i kunstnergruppene Queer Ecologies og Tromsøbaserte Tromsø Tegneklubb Høste 2018 var hun på studiereise til Japan for å fordype seg i Manga (japansk tegneseriestil).


Medvirkende

  • Camilla Nicolaisen
  • Camilla Nicolaisen (Kunstner)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Forming av figurer
Foto: Kunstskolen
Cut-out animasjon
Foto: Kunstskolen
Foto: Camilla Nicolaisen
Visuell kunst / Billedkunst
Trinn: 7 - 7
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Koordinator for visuell kunst Brith Halvorsen.Tlf. 912 47 649
E-post: brith.hennie.halvorsen@tromso.kommune.no
Kontaktperson utøver
Camilla Nicolaisen, mobil: 415 16 802. Epost: fjellkrekling@gmail.com
Programlengde
5 timer, 09.00-14.00
Arena / rom
Kunstskolen (Kulturskolen avd. for visuell kunst), Strandveien 95, 9006 Tromsø
Er workshop
Ja
Merknad
Informasjosnsmøtet om DKS verkstedene for skoleåret 2019-20 torsdag 5.september. Møtet er fra 13.00-15.00, oppmøte på Nordnorsk kunstmuseum. 
Arrangører
Arrangert av:
Tromsø kommune
Medvirkende
  • Camilla Nicolaisen (Kunstner)