Tromsø kommune
Postadresse: Kultur og idrett,
Besøksadresse: Rådhuset, 9299 Tromsø
Kontaktperson:Nina Mathisen, 90075317, nina.mathisen@tromso.kommune.no, Torbjørn Ingvaldsen, 900 75317 (Kontor Rådhuset), torbjorn.ingvaldsen@tromso.kommune.no (Leder Den Kulturelle Skolesekkene i Tromsø)
Animasjon
Produksjonsliste
Program

Animasjon

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Et verksted der eleven gjennom eget arbeid lærer det grunnleggende om animasjon. Praktisk arbeid i små grupper. Vi jobber i kasser/scene med bevegelse bilde for bilde, foran kamera; iPad på stativ. På slutten av dagen, vises resultatet av dagens arbeid; en liten animasjons-film-snutt.

Verkstedet starter med en kort grunnleggende teoretisk innføring i animasjon: bevegelses-forståelse, med eksempler på storskjerm, men animasjons-verkstedet blir i hovedsak praktisk arbeid. Hovedsakelig vil vi jobbe med plastelina i kasser. Første praktiske del, vil fokusere på karakter-utvikling, fargebruk, lys og scene. Elevene forbereder en liten animasjons-scene, mens de lager hver sin karakter. Vi vil bruke multiplas glassbord på en av stasjonene, der det blir mulighet for å jobbe mere fritt kunstnerisk, og med andre typer materialer: objekter, Cut-out, sand osv. Lærer vil gjennom hele dagen være tett på stasjonene/elevene med veiledning.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Elin Fagertun
  • I samarbeid med: Elin Fagertun, Den kulturelle skolesekken, Kunstskolen, avd. for visuell kunst ved Kulturskolen i Tromsø kommune
  • Idé/opplegg: Elin Fagertun

Om kunstner / utøver / gruppe

Elin Fagertun. Grafisk formgiver og Animatør. Erfaring med prof. animasjons-film-produksjon, Leder for Animasjons-avdelingen ved "Atelier Nord" Elektroniske Kunstverksted (Oslo), eget Animasjons-verksted og kursleder for Asker Kulturskole i 4 sesonger. Cv er levert ved tidligere kurs, 2016.


Medvirkende

  • Elin Fagertun
  • Elin Fagertun (Kunstner)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Klar for animasjon
Foto: Kunstskolen
Animasjon med plastelina figurer
Foto: Kunstskolen
Foto: Kunstskolen
Visuell kunst
Trinn: 7 - 7
Turnéplan: Animasjon
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Koordinator for visuell kunst Brith Halvorsen.Tlf. 912 47 649E-post: brith.hennie.halvorsen@tromso.kommune.no
Kontaktperson utøver
Elin Fagertun, mobil 410 41 007. E-post adresse: fagertun@me.com

Programlengde
5 timer, 09.00-14.00
Arena / rom
Kunstskolen (Kulturskolen avd. for visuell kunst), Strandveien 95, 9006 Tromsø
Er workshop
Ja
Merknad
Info. møtet om DKS verkstedene for skoleåret 2019-20 torsdag 5.september. Møtet er fra 13.00-15.00. Oppmøte på Nordnorsk kunstmuseum.
Arrangører
Arrangert av:
Tromsø kommune
Medvirkende
  • Elin Fagertun (Kunstner)