Tromsø kommune
Postadresse: Kultur og idrett,
Besøksadresse: Rådhuset, 9299 Tromsø
Kontaktperson:Nina Mathisen, 90075317, nina.mathisen@tromso.kommune.no, Torbjørn Ingvaldsen, 900 75317 (Kontor Rådhuset), torbjorn.ingvaldsen@tromso.kommune.no (Leder Den Kulturelle Skolesekkene i Tromsø)
Stumfilmdager i Tromsø
Produksjonsliste
Program

Stumfilmdager i Tromsø

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Velkommen til en filmopplevelse utenom det vanlige - stumfilmkonsert i Norges eldste kommunale kino!

Verdensteatret Kino ble opprinnelig bygget for å vise stumfilm og har i tillegg Norges vakreste kinosal der veggmalerier med motiver fra folkeeventyrene, signert Sverre Mack i 1921, pryder veggene.

På Verdensteatret får elevene oppleve pianist John Sweeney spille til Seven Chances av og med Buster Keaton. 

SEVEN CHANCES handler om sjenerte og forelskede Jimmie, som arver en stor sum penger – på betingelse av at han gifter seg innen kvelden er omme. Fra hans første frieri (som blir besvart med skrattlatter), økes rytmen og absurditeten steg for steg, og i slutten av filmen jakter 500 (!) gifteferdige kvinner i brudestas, pluss et steinras, på ham. Som i mange av kollega Chaplins filmer bruker Keaton hele Hollywoods geografi som location i filmene sine. Dette er Seven Chances et godt eksempel på. Keatons hadde et stort talent for ville og komplekse gags som han inkluderte i filmene sine. Det aller meste er rene stunts, noen åpenbart livsfarlige, som utøves med stor presisjon og oppfinnsomhet.

JOHN SWEENEY (UK)
Den britiske pianisten John Sweeney har siden 1990 gjort seg bemerket med sin kraftfulle og stemningsskapende musikk til stumfilmer. Han er fast pianist ved The National Film Archive i London, og har reist verden rundt som stumfilmpianist. De som opplevde Sweeneys fantastiske musikk til The Dumb Girl of Portici og The Farmer’s Wife på fjorårets Stumfilmdager, vet hva man har å se fram til!

Bruk gjerne vedlagte filmstudieark for utfyllende informasjon om filmen, Verdensteatret og stumfilmpianisten Johns Sweenay. Der finner dere også gode forslag til for- og etterarbeid til opplegget.

Stumfilmkonserten kan bidra til læring og måloppnåelse i flere fag, både norsk, kunst og håndve rk, musikk og i kulturhistorisk sammenheng.

Lærerveiledning

Filmstudieark

Stumfilmkonsert  
«SEVEN CHANCES» av Buster Keaton 

 
Filmstudieark med informasjon om stumfilmen, Verdensteatret og oppgaver i for- og etterkant. 

Last ned:

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: TIFF

Multimedia og vedlegg

Bilder

seven_chances_Bilde.jpg
Film, Musikk
Trinn: 5 - 7
Praktisk informasjon
Programlengde
1 timer og 15 minutter
Maks publikumsantall
200
Arena / rom
Verdensteatret
Arrangører
Arrangert av:
Tromsø kommune