Tromsø kommune
Postadresse: Kultur og idrett,
Besøksadresse: Rådhuset, 9299 Tromsø
Kontaktperson:Nina Mathisen, 90075317, nina.mathisen@tromso.kommune.no, Torbjørn Ingvaldsen, 900 75317 (Kontor Rådhuset), torbjorn.ingvaldsen@tromso.kommune.no (Leder Den Kulturelle Skolesekkene i Tromsø)
Barnebokbad - filosofisk samtale DKS 8. Trinn
Produksjonsliste
Program

Barnebokbad - filosofisk samtale DKS 8. Trinn

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Fordypningsprogram i Den Kulturelle Skolesekken for 8. trinn 2018/2019

Bokbad er en pedagogisk metode for å fremme leseglede, skape gode leseopplevelser og meningsfulle samtaler med forfatteren.

Høytlesning av hele boken i forkant, det er avgjørende at elevene har samme utgangspunkt. Så fordypningen i tekst og elevene gjennomfører bokbadingen med interessante, selvlagde spørsmål som de i løpet av prosessen har jobbet frem. 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Pål Brekke Indregard og Vilde Kamfjord

Om kunstner / utøver / gruppe

Pål Brekke Indregard (f. 1977) har jobbet som filosofisk samtaleleder i mange år med barn og unge i barnehage/skole, bibliotek, samt voksne på oppdrag av NAV. Han liker godt å hjelpe folk til å stole mer på seg selv og sine tanker, og tror at samtaler om kunst og litteratur er et godt hjelpemiddel for å oppnå det. Les også Samtaler om litteratur i «Les Meg: Håndbok i litteraturformidling» (2016) der Pål Brekke Indregard viser hvordan han prøver å skape et godt samtaleklima med egne samtaleregler når han skal ha filosofiske samtaler med klasser på ungdomstrinn og videregående.

Vilde Kamfjord (f.1974) er produsent og prosjektutvikler, med hovedvekt på litterære produksjoner for barn og unge. Hun har bakgrunn som rådgiver for DKS i Oppland fylkeskommune, og hun har tatt Forfatterutdanningen ved Norsk Barnebokinstitutt. Vilde Kamfjord har vært med i utviklingen av konseptet Barnebokbad som ble arrangert for første gang på Norsk Litteraturfestival på Lillehammer. Les også Formidling i Den kulturelle skolesekkenr i «Les Meg: Håndbok i litteraturformidling» (2016) der Vilde Kamfjord skriver om kunst- og kulturformidling i skolen.

Multimedia og vedlegg

Bilder

Bilde1.png
Litteratur
Trinn: 8 - 8
Praktisk informasjon
Programlengde
Hele dagen
Arrangører
Arrangert av:
Tromsø kommune