Tromsø kommune
Postadresse: Kultur og idrett,
Besøksadresse: Rådhuset, 9299 Tromsø
TROMSØ INTERNASJONALE FILMFESTIVAL - Bestillingsti...
Produksjonsliste
Program

TROMSØ INTERNASJONALE FILMFESTIVAL - Bestillingstilbud 8.-10. trinn

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

TIFF ønsker ungdomsskoleelever velkommen til festival! 

For første gang har Tromsø Internasjonale Filmfestival gleden av å invitere hele ungdomstrinnet til TIFF 2017. 

DKS, Sparebankens gavefond og TIFF i presentere to ulike filmer fordelt på seks visninger kun for ungdomsskolene i Tromsø kommune. Filmene vil være tekstet på norsk og det vil til hver film være utviklet et studieark som lærerne vil få tilgang til i god tid før visningene. Arket vil ha forlag på oppgaver knyttet til filmene som kan benyttes både før og etter filmvisning. Visningene vil være lukkede visninger kun for elever og lærere og det vil være en formidler tilstede for å innlede filmene og sette de inn i en pedagogisk sammenheng.

Filmene er en fin mulighet til å jobbe med aktuelle og utfordrende tema som ungdom står ovenfor i sin hverdag og eller blir presentert for gjennom dagens mediebilde. Tromsø Internasjonale Filmfestival har stor kompetanse på film og velger ut filmer som er utviklende og utfordrende for ungdommen. Filmene oppfordrer elevene til å tenke selv og reflektere rundt temaer som kan være vanskelig å gripe. Gjennom visningene får elevene også muligheten til å se filmens formidlende evne. Hvordan et tema kan gripes gjennom ulike metoder i fiksjon og/eller dokumentar.

Om filmene: 

FOREVER PURE

Regissør: Maya Zinshtein

Israel/Storbritannia/Norge 2016, 1t 25min

Beitar Jerusalem F.C. ble etablert i 1936, og er Israels mest kontroversielle fotballag. I denne dokumentaren får vi et innblikk i hvilken betydning fotball kan ha politisk og kulturelt, når Arcadi Gaydamak – fotballagets styrtrike, russiske eier – signerer to muslimske spillere fra Tsjetsjenia. Motivasjonen hans for dette valget er tvilsom, og den nasjonalistiske Beitar-fansen reagerer med sinne. For dem handler laget om langt mer enn fotball, og vi får et rystende innblikk i konsekvensene av de to muslimenes overgang til laget i krisesesongen 2012/2013. I flere tiår representerte fanbasen i Beitar Jerusalem F.C. sterkt høyrevridde jøder, og når de to tsjetsjenerne ankommer, bobler rasismen til overflaten igjen.

Maya Zinshtein er en israelsk filmskaper og journalist, opprinnelig fra Russland. Hun har jobbet som gravejournalist og dokumentarfilmprodusent, og FOREVER PURE er hennes spillefilmdebut som regissør.

SHERPA

Regissør: Jennifer Peedom

Australia/Nepal 2015, 1t 36min

I 2013 ble det meldt om sammenstøt mellom europeiske fjellklatrere og sinte sherpaer på veien mot Mount Everest. Hendelsen nyanserte bildet av smilende og dedikerte innfødte som hjelper eventyrere på sin ferd mot toppen. Regissør Peedom ønsket å vise Everest-industrien fra sherpaenes side, og tok derfor med seg et filmcrew for å skildre klatresesongen 2014. Midt i filmingen inntraff den største katastrofen i Everests historie: 16 sherpaer ble drept da en gigantisk isblokk løsnet fra fjellsiden.

Filmen setter søkelys på hvordan sherpaer utsetter seg for ekstrem risiko og fare, fordi det sikrer økonomisk trygghet for familien og landsbyen, samt genererer enorme inntekter til staten. Den interessante og tankevekkende tematikken koblet med de pustberøvende naturbildene gjør dette til en spektakulær filmopplevelse.

Jennifer Peedom er en australsk dokumentarfilmskaper som har høstet anerkjennelse for sine dokumentarer for både kino og fjernsyn. SOLO består av opptakene til en mann som forsøkte å padle alene fra Australia til New Zealand. MIRACLE ON EVEREST forteller den utrolige overlevelseshistorien til klatreren Lincoln Hall.

Visningene er støttet av Sparebank Nordnorges gavefond. 

Visningstidspunkter: 

Mandag 16. januar 2017 - Kulturhuset 
08.45 – Forever Pure
11.00 – Sherpa

Tirsdag 17. januar 2017 - Kulturhuset 
08.45 – Forever Pure
11.00 – Sherpa

Torsdag 19.januar 2017 - Verdensteatret 
08.45 – Forever Pure
11.00 – Sherpa

Kom gjerne på begge filmene, og gjør en heldag ut av det! 

Lærerveiledning

Last ned:

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Produsent: Tromsø Internasjonale Filmfestival
  • I samarbeid med: Tromsø Internasjonale Filmfestival og Sparebank Nordnorges gavefond 

Om kunstner / utøver / gruppe


Medvirkende

  • Sparebanken Nordnorges gavefond

Elevorientering

Muntlig forberedelse

Multimedia og vedlegg

Bilder

Tromsø Internasjonale Filmfestival
Sparebank Nordnorges gavefond
Forever Pure
Foto: TIFF
Sherpa
Foto: TIFF
Film
Trinn: 8 - 10
Praktisk informasjon
Kontaktperson utøver
DKS Tromsø Kommune:

Nina Mathisen og Torbjørn Ingvaldsen
E-post: dks@tromso.kommune.no
Tlf: 77 79 05 75

Programlengde
Film + spørsmål og svar
Arena / rom
Kulturhuset og Verdensteatret
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Tromsø kommune
Produsent:
Tromsø Internasjonale Filmfestival
Medvirkende
  • Sparebanken Nordnorges gavefond