Tromsø kommune
Postadresse: Kultur og idrett,
Besøksadresse: Rådhuset, 9299 Tromsø
Kontaktperson:Nina Mathisen, 77791642, 77790575, nina.mathisen@tromso.kommune.no
Tromsø internasjonale filmfestival - Bestillingsti...
Produksjonsliste
Program

Tromsø internasjonale filmfestival - Bestillingstilbud 8.-10. trinn

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

For andre gang har DKS og TIFF gleden av å invitere alle ungdomstrinnene til festival.

Vi presentere to ulike filmer fordelt på fire visninger. 

Filmene vil være tekstet på norsk og det vil til hver film være utviklet et studieark som lærerne vil få tilgang til i uken før visningene. Arket vil ha forlag på oppgaver knyttet til filmene som kan benyttes både før og etter filmvisning. Visningene vil være lukkede visninger kun for elever og lærere og det vil være en formidler tilstede for å innlede filmene og sette de inn i en pedagogisk sammenheng.

Filmene er en fin mulighet til å jobbe med aktuelle og utfordrende tema som ungdom står ovenfor i sin hverdag og eller blir presentert for gjennom dagens mediebilde. Tromsø Internasjonale Filmfestival har stor kompetanse på film og velger ut filmer som er utviklende og utfordrende for ungdommen. Filmene oppfordrer elevene til å tenke selv og reflektere rundt temaer som kan være vanskelig å gripe. Gjennom visningene får elevene også muligheten til å se filmens formidlende evne. 


OM FILMENE

Killing Jesus:

Lita, en fotografistudent, blir vitne til at hennes egen far blir drept. Politiet foretar seg ikke stort. Når hun så en dag plutselig treffer på den unge drapsmannen beslutter hun å ta saken i egne hender. KILLING JESUS er en fascinerende hybrid mellom hevnthriller og kjærlighetshistorie. Med et rastløst håndholdt kamera følger vi tett på Lita inn i de fattige områdene av storbyen. For Lita er det en ukjent verden, som både er truende og inntagende.

Handlingen foregår i Medellín, som var kjent som Colombias kokainhovedstad under Escobar-tiden. Byen er en spektakulær location, og det varierte landskapet blir i denne filmen utnyttet til fulle. Regissør Laura Mora Ortegas historie er delvis selvbiografisk, og ble skrevet etter at hennes egen far ble drept.

Filmen har spansk tale og norsk tekst. Les mer her

Zombillenium 

Vampyrer er blitt mer populære enn zombier, og publikum svikter skrekk-fornøyelsesparken Zombillenium. Hector kommer dit som inspektør, uvitende om at monstrene som jobber i parken faktisk er ekte zombier og varulver, ikke bare utkledte ansatte. Så når han selv mister livet i en «ulykke», våkner han opp som en slags demon med horn og vinger. Han må innfinne seg med at hans nye hverdag består i å skremme besøkende og ellers henge rundt sammen med de andre udøde ansatte. Men noen har skumle planer for parken – og Hector bekymrer seg for hvordan det går med datteren hans, som nå er helt foreldreløs og uvitende om hva som har skjedd.

ZOMBILLENIUM er en spennende animasjonsfilm om å drifte en en arbeidsplass som er på randen mot konkurs. Den tar for seg tematikk som arbeidsforhold, sikkerhet, organisering, klasseforskjeller, diskriminering og mobbing. Filmen legger opp til god refleksjon rundt sorg, savn, død og håp.

Filmen har fransk tale og norsk tekst. Les mer her


Tidspunkter:

Mandag 15. januar 2018

09.00 – ZOMBILLENIUM

11.00 – KILLING JESUS


Torsdag 18. januar 2018

09.00 – KILLING JESUS

11.15 – ZOMBILLENIUM

Alle visningene tar sted på Kulturhuset i Tromsø.

Meld dere på til dks@tromso.kommune.no 

Lærerveiledning

Filmstudieark Zombillenium og Killing Jesus
Last ned:

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: TIFF
  • Produsent: Tromsø Internasjonale Filmfestival

Multimedia og vedlegg

Bilder

Tromsø Internasjonale Filmfestival
Zombillenium.jpg
KILLING JESUS.jpg
Film
Trinn: 8 - 10
Praktisk informasjon
Kontaktperson utøver
DKS Tromsø Kommune:Nina Mathisen og Torbjørn Ingvaldsen
E-post: dks@tromso.kommune.no
Tlf: 77 79 05 75
Programlengde
Film + spørsmål og svar
Arena / rom
Kulturhuset
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Tromsø kommune
Produsent:
Tromsø Internasjonale Filmfestival