Tromsø kommune
Postadresse: Kultur og idrett,
Besøksadresse: Rådhuset, 9299 Tromsø
Kontaktperson:Nina Mathisen, 90075317, nina.mathisen@tromso.kommune.no, Torbjørn Ingvaldsen, 900 75317 (Kontor Rådhuset), torbjorn.ingvaldsen@tromso.kommune.no (Leder Den Kulturelle Skolesekkene i Tromsø)
GJENNBRUKSREVOLUSJONEN
Produksjonsliste
Program

GJENNBRUKSREVOLUSJONEN

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

I 2014 dro 4 ungdommer ned til Kambodsja og møtte virkeligheten til klesindustrien som lager klærne vi går i. Det blir utgangspunktet elevene har når jeg stiller spørsmålet; Hva kan vi gjøre for å få en mer bærekraftig livsstil når veldig mange har shopping som hobby? Elevene er aktivister for Gjenbruksrevolusjonen med egen produserte slagord på t-skjorter med fokus på miljø og gjenbruk. Vi setter søkelyset mot de unge, foreldrene våre, lærere, politikere og myndighet. Prosjektet har som mål å øke bevissthet rundt miljøspørsmål, med fokus på klær, konsum og kreativ gjenbruk. Klær kan være mer enn konsum, og aksepten for klær som kulturell uttrykksform er stigende


Elevene lager hver sin t-skjorte med eget slagord for miljøet og gjenbruk, som undertittel på «Lenge leve gjenbruksrevolusjonen». De kan lage bokstaver i stoff/trykte bokstaver som de klipper ut og stryke dem på med vliseline, hånd-brodere rund osv.  Alle får da en personlig t-skjorte hvor de tar et miljøstandpunkt. Elevene tar med seg hver sin brukte T-skjorte i 100 % bomull.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Charlotte Nilsen
  • Idé/opplegg: Charlotte Nilsen

Om kunstner / utøver / gruppe

Charlotte Nilsen er utdannet i kjole og drakt syerfaget, og har hovedfag tekstil fra Kunst og Håndtverkskolen i Oslo.  Hun jobber som utøvende kunstner, men store deler av sin virksomhet og interesse går ut på å undervise og bevisstgjøre barn og unge i redesign av klær. Charlotte Nilsen har holdt en rekke kurs for barn og unge, som lærer på Kunstskolen eller i samarbeid med ulike organisasjoner og instanser. Bl.a et vellykket prosjekt i samarbeid med NAV i Tromsø, hvor hun har hatt 15 ungdommer på arbeidspraksis de 5 siste år. De har vært med på å utvikle Redesign konseptet i ulike deler av produksjonen av klær, illustrasjoner m.m. I tillegg har vi etablert en egen facebook side med navn ''Gjenbruksrevolusjonen'' www.redesignkafe.com


Medvirkende

  • Charlotte Nilsen
  • Charlotte Nilsen (Kunstner)

Multimedia og vedlegg

Bilder

download.jpg
Foto: Katrine Winther
Visuell kunst / Kunsthåndverk
Trinn: 7 - 7
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
DKS koordinator for visuell kunst: Britt Hennie Halvorsen, 912 47 649,
E-post: britt.hennie.halvorsen@tromso.kommune.no
Kontaktperson utøver
Charlotte Nilsen,  tlf: 936 08 559E-post: charnilsen@gmail.com
Programlengde
5 timer, 09.00-14.00
Arena / rom
Kunstskolen (Kulturskolen avd. for visuell kunst), Strandveien 95, 9006 Tromsø
Er workshop
Ja
Merknad
OBS elevene må ta med 1-2 t-skjorter hver i bomull (brukte)Info. møtet om DKS verkstedene for skoler i høstsemesteret onsdag 12.september og for skoler i vårsemesteret onsdag 21.november -18. Møtet er fra 15.00-16.00. Møtet finner sted på Kunstskolen (Kysten), Strandveien 95 (Kysten).
Arrangører
Arrangert av:
Tromsø kommune
Medvirkende
  • Charlotte Nilsen (Kunstner)