Tilbake
Kunstskolen
Kunstskolen

STREET ART

Kunstner André Enger Aas vil gi elevene et grunnleggende kurs innen street art. Denne kunstformen har sitt utspring fra graffitibevegelsen, og nå ser man influenser av street art i alt fra samtidskunst til populærkultur. Street art er en flott mulighet til å ytre sine meninger på et kreativt og vis, samtidig som at det er blitt en god arena for debatt rundt politikk, kunst, religion og samfunn.

Kunstner vil starte med et lite foredrag for å informere og inspirere. Foredraget vil omhandle street art, sett i et kunst historisk perspektiv. Vi vil også se på innflytelsen street art har hatt på populærkultur samt forskjellene mellom street art og graffiti. Street art kan være både politisk engasjerende, eller en estetisk kommentar i bybildet. Sammen snakker vi litt rundt temaet. Vi vil finne ut hva som engasjerer elevene og hva de kunne tenkt seg å si med sitt verk. På verkstedet går vi fra samtale til idé, og over til en skisseprosess hvor vi vil gå gjennom teknikker og materialer. Her vil elevene få mulighet til å jobbe med skisser basert på tidligere debatt eller annet engasjement de måtte ha. Samtidig vil elevene få prøve ut hvilke teknikker de kunne tenkt seg å jobbe med videre. Under denne prosessen vil elevene få anledning til å lage hvert sitt verk i mindre skala. Etter denne prosessen vil elevene lage et felles verk, et vegg-maleri med felles tematikk. Enten kan elevene bruke idéer fra skissene eller så kan de komme opp med et nytt konsept. Her vil elevene få anledning til å velge fritt hvilke konsept, teknikk og materiale de vil bruke.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Andre Enger Aas
  • I samarbeid med: Andre Enger Aas, Den kulturelle skolesekken, Kulturskolen i Tromsø kommune, avd. for visuell kunst (Kunstskolen)
  • Idé/opplegg: Andre Enger Aas

Om kunstner / utøver / gruppe

Kunstner Andre Enger Aas begynte med graffiti i 2001 og senere street art. Han har Bachelor fra kunstakademiet i Trondheim og Master fra Kunstakademiet i Tromsø. Andre Enger Aas jobber mye med stedsspesifikke skulpturer og malerier som omhandler offentlig rom.

Publikumskommentarer