Tilbake
Mari Hildung/PEM
Mari Hildung, PEM
PEM

IN COD WE TRUST

Folk i Nord-Norge har til alle tider vært nødt til å stole på livet i havet. In Cod We trust handler om nordnorsk kystliv på slutten av 1800-tallet, da torskens vandring skapte feber og forventning, og virket inn på hele livsformen. Forberedelsene var mange og omfattende for å fylle Lofotkista. Sesongfisket tømte hjem og bygd for arbeidsføre mannfolk, og kvinnene stod igjen med ei tung bør av ansvar på gården. Både barna og de eldre måtte bidra med sin arbeidskraft.

Formidlingstilbudet består av to deler. Gjennom omvisning og samtale i utstillingen In Cod We Trust (https://www.perspektivet.no/utstillinger/in-cod-we-trust/ ) får elevene lære om både fisket på Lofoten, forberedelsene og livet hjemme på gården.

I del to tar vi utgangspunkt i kulturhistoriske foto fra utstillingen og lager fotokollasj. Teknikken utfordrer både fantasien og kreativiteten. Sammen med kunstner André Enger Aas og formidler Camilla Erenius får elevene leke med kontraster i tematikk og bildekomposisjon; materialer, farger, valører, forgrunn, mellomgrunn, bakgrunn og geometriske former. Elevene ender opp med et bilde de har komponert selv, som de får med hjem.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Perspektivet museum

Om kunstner / utøver / gruppe

Publikumskommentarer