Tromsø kommune
Postadresse: Kultur og idrett,
Besøksadresse: Rådhuset, 9299 Tromsø
Kontaktperson:Nina Mathisen, 90075317, nina.mathisen@tromso.kommune.no, Torbjørn Ingvaldsen, 900 75317 (Kontor Rådhuset), torbjorn.ingvaldsen@tromso.kommune.no (Leder Den Kulturelle Skolesekkene i Tromsø)
TIFF Junior
Produksjonsliste
Program

TIFF Junior

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

TIFF's barnefilmfestival TIFF jr. vil vise internasjonal kvalitetsfilm for utvalgte klassetrinn under vår festival i september 2018.

TIFF jr. viser nye barnefilmer fra hele verden. Et av målene med TIFF jr. er å øke elevenes mediekunnskap - ved å vise et mangfold av filmer som skiller seg ut fra de mainstream serier og filmer barn ser mest av. Ved å utfordre barna med andre typer filmer, stimuleres barnas evne til å forholde seg kritisk til medieuttrykk.

FLUKTEN - torsd 6. sept kl. 09:15 

​​​​​​​Silvia er en bestemt elleveåring som drømmer om å reise til hovedstaden Roma. Det er vanskelig å få til, siden mammaen hennes er syk. Silvia bestemmer seg derfor å reise alene. På toget til Roma blir hun kjent med 13 år gamle Emina, som blir hennes venn på reisen. Sammen vandrer de langs storbyens gater og tilbringer tid i romleiren der Emina bor. Men når skal Silvia vende hjem?

FLUKTEN er filmet i en ekte romleir. Gjennom utsøkte bilder viser filmen også en øm, litt skremmende og spennende følelsesmessig reise basert på hendelser fra regissørens liv. Visningen har innledning i forkant. 


BRENNENDE MINNER - torsd 6. sept kl. 11:30 og fred 7. sept kl. 11:30. 

I dokumentaren BRENNENDE MINNER møter vi seks eldre mennesker som fortelle om sine erfaringer som flyktninger fra Finnmark og Nord-Troms under andre verdenskrig. Deres beretninger blir speilet av barn med tilsvarende opplevelser fra tiden vi nå lever i. Filmen viser hvor stor innvirkning krig har på barnesinnet, selv om de voksne gjør det de kan for å skåne barna. De som opplever krig bærer den med seg for alltid, slik som barna fra Finnmark under krigen, og barna fra Syria, Sudan og andre land som kommer til Norge som flyktninger. 

Hilde Kopstad (1939) og Noor Tabbal (2009) har to av de seks historiene som presenteres i Brennende minner, de kommer sammen med regissør og produsent Ellen-Astri Lundby for å holde innledning og svare på spørsmål fra salen. 

JEG ER WILLIAM - onsd 5. sept og torsd 6. sept, kl. 09:30 begge dagene 

William har det ikke så altfor lett. Faren er død og mammaen er psykisk syk, så William må flytte til onkelen Nils. Han er en ungkar som har rotet seg opp i spillegjeld og fått byens gangstere på nakken. Samtidig sliter William med tre bøller fra klassen og en spirende forelskelse. Nå må han redde både onkelen og seg selv.

JEG ER WILLIAM er veldig morsom, dramatisk og fartsfylt. Filmen tar opp mental sykdom, fattigdom og mobbing – alt med stor varme og humor. Du kommer til å like William skikkelig godt!

Alexander Magnússon som spiller William er gjest med innledning og vil svare på spørsmål fra salen. 


STORM OG ILDBREVET - onsd 5. sept kl. 09:15 og fred 7. sept kl. 09:30. 

Året er 1521, og i Europa herjer religionskrigene. Tolvåringen Storm har vokst opp i farens boktrykkeri i Antwerpen, Belgia. En dag forstår han at faren i all hemmelighet trykker forbudte dokumenter og bøker, blant annet et brev skrevet av den kjente kirkekritikeren Martin Luther. Når myndighetene får greie på dette, blir Storms far arrestert og dømmes til å brenne på bålet.

Storm lykkes med å komme seg unna med Luthers brev, og med byens soldater i hælene må han gjøre alt han kan for å redde faren før det er for sent. Det vil bli holdt innledning i forkant av visningene. 


PLOEY - fred 7. sept kl. 11:30 

Sandloene er trekkfugler som flyr sørover om høsten. Lille Ploey kan fortsatt ikke fly, så resten av familien drar avgårde uten han. Dermed må han overleve den islandske vinteren, slemme fiender og seg selv, for å kunne gjenforenes med sin kjære til våren.

PLOEY er en vakker og spennende animasjonsfilm som introduserer oss for det meste av Islands hjemmehørende dyreliv. Sandloens tilbakekomst regnes for et sikkert og kjært vårtegn på Island. Visningen vil ha innlending i forkant, og livedubbes underveis. NABOSPIONEN - torsd 6. sept kl. 11:45 og fred 7. sept kl. 09:15 

Agathe Christine er 10 år og kalles AC blant venner. Hun anser seg selv for å være privatdetektiv, og bryr seg ikke det spor om at alle synes hun er en nerd. AC får et oppdrag fra en lokal kjøpmann, men i stedet for å prøve å fange butikktyven, blir hun avledet av sin nye nabo Vincent, som magefølelsen forteller henne bør overvåkes. 

Nabospionen er håndtegnet animasjon, og byr på et både underholdende, varmt og underfundig eventyr. Sarita Christensen, produsent i Copenhagen Bombay Production er gjest på torsdag 6. sept, og kan svare på spørsmål. Visningen på fredag vil være med innledning.  

Lærerveiledning

Filmstudieark til alle filmene

Inneholder tips til for- og etterarbeid med henvisninger til kompetansemål. 

Last ned:

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: TIFF
  • Produsent: Festivalen arrangeres av Tromsø internasjonale filmfestival, sammen med Aurora Kino.
  • I samarbeid med: http://www.tiff.no

Om kunstner / utøver / gruppe

TIFF Junior skal presentere internasjonal kvalitetsfilm for barn, både live action og animasjon, både langfilm og kortfilm.  
Hovedmålgruppa for festivalen er barn i grunnskolealder (6-13 år), men det blir også visninger for de aller minste. I tillegg til å se film på festivalen, får barna møte filmskapere, delta i filmrelaterte aktiviteter og kurs.

Multimedia og vedlegg

Bilder

Brennende minner
Flukten
Jeg er William
Ploey
Storm og ildbrevet
Nabospionen
Film
Trinn: 1 - 7
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
DKS Tromsø kommunedks@tromso.kommune.no // 777 90 575
Programlengde
Varierer, se den enkelte film
Arena / rom
Aurora kino Fokus og Verdensteatret
Lenker
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Tromsø kommune
Produsent:
Festivalen arrangeres av Tromsø internasjonale filmfestival, sammen med Aurora Kino.