Tilbake

Mumiene våkner

Forfatteren stiller i kostyme og leser høyt fra boka mens hun shower. Samtidig vises illustrasjoner fra boka på lerret/skjerm. Forestillingen byr på både humor og spenning. I tillegg snakker Monika litt om hvordan det er å skrive og hvordan det er å jobbe sammen med illustratør. Helt til slutt får elevene en liten tegneoppgave relatert til det de nettopp har vært med på.

Lærerveiledning

Tips til for - og etterarbeid

Forarbeid:

Snakk om hva en historie er. Er en historie bare tekst, eller kan det være andre ting? Er tegneserier en historie? Kan en bok med bare bilder være en historie?

Etterarbeid:

Skriv en kort historie. Etterpå kan dere prøve å fortelle den samme historien bare ved å tegne den.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune

Om kunstner / utøver / gruppe

Monika Steinholm har tatt et toårig forfatterstudium ved universitetet i Tromsø. Hun har gitt ut tre ungdomsromaner (Fuck verden, Nærmere kommer vi ikke, Under snøen). Akkurat nå holder hun på med en bokserie for mellomtrinnet. Denne serien heter Ankh. Den første boka i serien heter Mumiene våkner og kommer ut i mars 2018. Planen er at bok nummer to i serien skal ut høsten 2018.

Monika har turnert med DKS i Troms, Tromsø, Nordland, Rana og Levanger. Hun har i tillegg hatt en rekke presentasjoner og forfattermøter med skoleklasser på bibliotek rundt om i landet og har besøkt flere festivaler med opplesning og bokbad.

Publikumskommentarer